У Житомирі хлопець у святковому одязі пішов за дипломом, а вже наступного дня опинився у військовій частині Полтави

У Житомирі хлопець у святковому одязі пішов за дипломом, а вже наступного дня опинився у військовій частині Полтави
Закінчивши Житомирське музичне училище, Томаш поступив у Вищу духовну семінарію Босих Кармелітів у Кракові, у Польщі і, не дивлячись на це, був призваним до української армії.

20-річний Томаш Городинський навчався в Житомирському музичному училищі ім. В. С. Косенка з 1 вересня 2011 року по 28 червня 2015 року.

За словами батька, Томаш мав відстрочку від армії через серйозну травму, яку отримав у дитинстві: у 2001 році він, катаючись на каруселі, зламав собі хребет. Діагноз: компресійний перелом тіла ТнУ1 хребця 1ст..

Відео дня

25 червня 2015 року прийшов час підписувати обхідний лист у Житомирському об’єднаному міському військовому комісаріаті, що на Крошні. 25 червня — це той день, коли хлопець офіційно був студентом вищого навчального закладу першого рівня акредитації, про що добре знали працівники військомату, оскільки він прийшов туди з обхідним листом. Та, не дивлячись на це, зі слів батька, військові поставили його сина перед вибором: або поступати у «Львівську військову академію» або його тут же відправлять на медкомісію, а звідти відразу до армії. 20-річний Томаш був у шоковому стані від такої пропозиції, оскільки він вже був зарахований до Вищого навчального закладу Польщі та не мав на меті поступати у військовий навчальний заклад. Подзвонивши батькові, вони разом вирішили відмовити працівникові військомату в такій «милій» пропозиції. Вочевидь, нині військові інститути переживають не найбільший наплив бажаючих там навчатись. З огляду на це, стає зрозумілим, чому військові так наполегливо пропонують призовникам вступ до військових «вишів».

За словами Томаша, працівник військомату неабияк розгнівався через таке рішення родини і тут же, як і обіцяв, направив його на медкомісію. Та у свою чергу одноголосно визнала його «годним». Тут же, студент одного навчального закладу, який вже зарахований до іншого навчального закладу, отримав повістку в армію на 30 червня…

30 червня хлопець мав з’явитись з речами у військомат, і в цей же день йому мали вручити диплом у музичному училищі. Сподіваючись потрапити на вручення диплому, Томаш святково одягнувся, взяв із собою документи, що підтверджують його зарахування до Вищого навчального закладу та поїхав у військомат…

Але звідти хлопець так і не вийшов. Із військомату їх повезли на «розподільчий пункт», в Житомирський обласний військовий комісаріат, там же приставили охорону. Батько хлопця, явно не очікувавши такого розвитку подій, ледь встиг привести синові всі необхідні речі.

Вже 1 липня Томаша відправили на службу до Полтави.

Родичі та друзі не полишають надії на те, що хлопець все-таки буде навчатися у Вищому навчальному закладі. Настоятель Римсько-Католицького Всеукраїнського Санктуарію Матері Божої Бердичівської Рафал Машковський написав клопотання, у якому просить звільнити Томаша від служби в армії у зв’язку з його зарахуванням до Семінарії.

У свою чергу редакція «20 хвилин» буде і далі пильно слідкувати за розвитком цієї ситуації.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (3)
  • Ok Ok

    Суки
  • Анонім

    бардак

    Кеню Юрий reply Анонім

    Це не бардак. Це цілеспрямована акція на винищення громадян України.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up