У військового з 30-ї бригади поранення: кусок металу застряг в оці

У військового з 30-ї бригади поранення: кусок металу застряг в оці
Про ситуацію з окремою механізованою бригадою написав журналіст Іван Бочкала.

«За день сотні дзвінків і повідомлень з одним питанням: що з 30-ю бригадою? Рідні бійців божеволіють. Особливо ті, чиї близькі служать у другому батальйоні. Йому зараз найважче. Головне - вони живі. Сьогодні стало легше, ніж вчора. А вчора... Увечері була істерика. Люди дзвонили та прощалися. Після кількох днів обстрілів градами і САУ підійшли танки. Фігачать з усіх боків. Тупо розстрілювали. Але наші хлопці вистояли. Спасибі покинутій шахті. Вночі нарешті прийшла авіація. Наша. Але працювала недовго. Бійцям здалося - літак підбили, хоча він і зміг піти своїм ходом. Як би там не було, авіація шуганула сєпарів. Дала бійцям можливість переміститися на більш вигідні позиції й окопатися. Обійшлося без «двохсот». Хоча маємо кількох поранених.

На щастя, вдалося евакуювати Ярослава Шевчука. Він зараз у харківському військовому госпіталі. У хлопця вся голова нашпигована металом. Один осколок застряг у черепі, другий - в переніссі, ще кілька - прямо в очах... У роті теж шматок заліза. Але Ярослав у свідомості. Говорив з ним по телефону - тримається молодцем. Попросив харківських волонтерів, щоб допомогли Ярославу. У нього нічого не залишилося - всі особисті речі згоріли. Але головне - жити буде. І зір начебто збережуть. Такі ось підсумки минулих діб. 30-ка продовжує утримувати стратегічно важливий сектор. Реально важливий. Скоро ми всі дізнаємося який», - розповів журналіст.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:49 На базі Класу безпеки житомирські рятувальники навчають підростаюче покоління азам безпеки 17:00 Як отримати компенсацію за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб 16:41 Верховна Рада ухвалила закон про мобілізацію засуджених 16:20 32-річного чоловіка засуджено до довічного ув’язнення за жорстоке вбивство подружжя на Народиччині Від читача 17:10 Популяризуємо українське. У Житомирі проведуть безоплатний майстер-клас із виготовлення ляльки-мотанки 16:19 На базі 10 ЦНАПів області створено Центри рекрутингу 16:10 Містян просять бути готовими до відключень електроенергії 16:00 Житомир зустріне 11-й Чілдрен Кінофест 15:40 Патрульний знайшов гаманець із документами та повернув власниці 15:19 На Житомирщині судитимуть організовану групу, яка займалася контрабандою лісу photo_camera 15:00 Антициклон принесе в Україну сонячну і прохолодну погоду 14:40 Уряд затвердив перелік документів для проходження медико-соціальної експертизи 14:18 Досі не вдається витягнути автівку, яка провалилася у фонтан на Михайлівській. ВІДЕО photo_camera 14:00 Внаслідок атак росіян по всій Україні можливі відключення електрики з 18 до 23 години 8 травня 12:40 У Звягелі всю ніч безрезультатно тривали пошуки безвісно зниклого 16-річного хлопця 12:35 Поблизу Миколаївки Звягельського району - масштабна ДТП з пожежею: загинуло двоє, травмовано троє людей photo_camera 12:20 У Житомирі вшанували борців з нацизмом з нагоди Дня пам’яті та примирення photo_camera 12:00 Він з 10 років мріяв служити в «Азові» 11:30 На Михайлівській вантажне авто провалилося у непрацюючий фонтан photo_camera 11:20 Росіяни знову атакували енергетику України - серйозно пошкоджені три ТЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up