Голова норвезької неурядової організації завітав до Житомира з велопробігом. Фото

Голова норвезької неурядової організації завітав до Житомира з велопробігом. Фото

На велосипедах, з відкритим серцем і думками про мир у всьому світі вже 30 років подорожує Торе Норланд – голова норвезької неурядової організації «Bike for Peace».

У 15 років він хотів стати футболістом, але після втрати зору почав шукати своє призначення в іншому. «Не думай про себе, а думай, що ти можеш зробити для інших, навіть якщо ти сліпий», - говорили Торе оточуючі і він дослухався до їх порад.

По два рази на місяць він організовує велопробіги у різні куточки світу, в яких і сам бере участь. В його команді люди різного віку – від 22 до 78 років. Росіяни, українці і норвежці, яким не байдужа доля світу. Вони поділяють ідеї Торе і сподіваються, що одна з головних проблем людства – війна, закінчиться назавжди.

Для цього вони їздять країнами, спілкуються з людьми. Використовують виключно велосипеди – екологічний засіб пересування, який не створює «стін» між учасниками та звичайними людьми, що трапляються на їхньому шляху. До того ж, каже Торе, велосипеди дуже поширений і практичний засіб пересування, а тому в будь-який момент будь-хто, маючи бажання та хороші помисли, може приєднатися до акції на підтримку миру.

Відео дня

Про все це Торе Норланд розповів під час свого візиту в Житомир 25 квітня. Попередньо встиг разом із командою побувати в Києві, а далі відправиться у Новоград-Волинський та Рівне. Свої 62 роки Торе зустріне теж в Україні – у Почаєві.

Його нинішній «Велопробіг за мир», що пролягає через Україну, має на меті показати, що війна – це не локальне явище, а проблема світу. Від неї страждають не лише українці. Наразі завдання людей у всіх куточках планети порозумітися і навчитися вирішувати усі питання мирним шляхом.

Торе називає ситуацію на Сході України війною. У минулому році під час велопробігу в Москві відкрито закликав тамтешніх політиків припинити цю війну. Разом з тим, у багатьох країнах люди вважають війну в Україні конфліктом.

«Це не зовсім правильно говорити конфлікт, бо це війна, це трагедія. Від неї страждають українці, але також і європейці, а Росія отримує різноманітні санкції, - пояснює Торе. – Ми – люди з різних країн, маємо навчитися співпрацювати і обмінюватися ідеями миру, шукати порозуміння. Вам треба працювати, щоб в країні настав мир. Україна переживає тяжкі часи, але є люди, які своїми справами і рішеннями мають змінювати її на краще. В першу чергу, я кажу про молодь. Спілкуючись з українцями, ми можемо отримати певний посил, який передамо усьому світу».

Торе встиг поспілкуватися у Житомирі із заступником міського голови, а також студентами агроекологічного університету і відповісти на їх запитання, подарувати футболки із символікою «Bike for Peace» та книгу про результати роботи його організації.

До слова, «Bike for Peace» співпрацює з різними українськими організаціями і влаштовує не лише велопробіги, але й висаджують дерева миру і влаштовують пробіжки заради миру, інше.

Юлія Демусь

За матеріалами Першого житомирського

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up