Для житомирських водіїв організують платні курси – навчать взаємодіяти з працівниками ДАІ

Для житомирських водіїв організують платні курси – навчать взаємодіяти з працівниками ДАІ
Навчити водіїв відстоювати свої права та поважати працівників ДАІ поставили собі за мету організатори курсу «Освічений водій – безпечна дорога». Про це розповіли на прес-конференції начальника УДАІ УМВС України в Житомирській області та представників громадських організацій «Медіа-провінція» та «Дорожній контроль Україна м. Житомир».

Управління ДАІ спільно з громадськими організаціями проведуть для усіх бажаючих курси, де розкажуть, як діяти у типових ситуаціях на дорозі, та навчать взаємодії з автоінспекторами

Активіст ГО «Дорожній контроль Україна м. Житомир» Олександр Мацюк каже: курси вирішили зробити платними, щоб мотивувати водіїв пройти курс повністю:

«Ці курси платні, ціна цих курсів – 200 гривень. Чому вони платні? Тому що людина, яка прийде, заплатить гроші і буде вже чогось вимагати. Людина, яка прийде просто послухати, ні вимагати нічого не буде, і для себе нічого не винесе».

Відео дня

На курси запрошують не тільки водіїв, а й пішоходів, адже часто саме вони спричиняють ДТП через незнання правил дорожнього руху.

«Вірно розказати, як пішохід має адекватно реагувати на автомобіль. Коли можна виходити на проїжджу частину, а коли – ні. Як не потрапити під автомобіль. Якщо він не боїться виходити на проїжджу частину та переходити, де є пішохідний перехід, або його немає, адже це ваше власне життя. Як не потрапити під колеса автомобіля – ось мотивація. Залишитися живим», – розповідає директор автошколи Житомирської обласної організації Всеукраїнської спілки автомобілістів Ігор Гаюк.

Під час прес-конференції багато питань було саме щодо роботи Державтоінспекції, тож організатори курсу кажуть: обов’язково проведуть такі курси і для самих інспекторів.

«Окрім того, що я хочу працювати із водіями, у мене є дуже велике бажання працювати саме із працівниками Державтоінспекції, тому що до них є дуже багато питань. Адже саме через них ми, в принципі, і збираємось тут», – каже активіст ГО «Дорожній контроль Україна м. Житомир» Олександр Мацюк.

Усі бажаючі записатися на курси можуть звертатися особисто до директора автошколи на вулиці Пушкінській.

За матеріалами Житомир.info

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:49 На базі Класу безпеки житомирські рятувальники навчають підростаюче покоління азам безпеки 17:00 Як отримати компенсацію за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб 16:41 Верховна Рада ухвалила закон про мобілізацію засуджених 16:20 32-річного чоловіка засуджено до довічного ув’язнення за жорстоке вбивство подружжя на Народиччині Від читача 17:10 Популяризуємо українське. У Житомирі проведуть безоплатний майстер-клас із виготовлення ляльки-мотанки 16:19 На базі 10 ЦНАПів області створено Центри рекрутингу 16:10 Містян просять бути готовими до відключень електроенергії 16:00 Житомир зустріне 11-й Чілдрен Кінофест 15:40 Патрульний знайшов гаманець із документами та повернув власниці 15:19 На Житомирщині судитимуть організовану групу, яка займалася контрабандою лісу photo_camera 15:00 Антициклон принесе в Україну сонячну і прохолодну погоду 14:40 Уряд затвердив перелік документів для проходження медико-соціальної експертизи 14:18 Досі не вдається витягнути автівку, яка провалилася у фонтан на Михайлівській. ВІДЕО photo_camera 14:00 Внаслідок атак росіян по всій Україні можливі відключення електрики з 18 до 23 години 8 травня 12:40 У Звягелі всю ніч безрезультатно тривали пошуки безвісно зниклого 16-річного хлопця 12:35 Поблизу Миколаївки Звягельського району - масштабна ДТП з пожежею: загинуло двоє, травмовано троє людей photo_camera 12:20 У Житомирі вшанували борців з нацизмом з нагоди Дня пам’яті та примирення photo_camera 12:00 Він з 10 років мріяв служити в «Азові» 11:30 На Михайлівській вантажне авто провалилося у непрацюючий фонтан photo_camera 11:20 Росіяни знову атакували енергетику України - серйозно пошкоджені три ТЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up