50 дітей-переселенців зі сходу України підуть у школу у Житомирі

50 дітей-переселенців зі сходу України підуть у школу у Житомирі
За останні місяці табір у селі Зарічани для кількасот тимчасових переселенців зі Сходу став місцем прихистку. Сюди разом із родинами щоденно приїздили мешканці Луганщини, Донецької області, Краматорська, Слов’янська.

Тут вони облаштовували побут,  знаходили  нову роботу, вчилися жити заново поруч із новими людьми, відпочивали, народжували, а з дня-на-день готуються відправляти у місцеві школи своїх дітей. 

Керівництво табору   всіляко співпрацює з різними органами влади, волонтерськими та благодійними організаціями, аби якомога швидше забезпечити житлом та відповідними умовами 180 переселенців, які досі знаходяться в таборі.

«На першому місці у нас зараз вирішення питання із житлом. Розселяємо людей по селах у Житомирському районі, частина  перебереться до готелю «Житомир, найближчі санаторії», - розповідає директор Центру допомоги тимчасовим переселенцям «Віра. Надія. Любов» Андрій Виноградський. За останній тиждень повернулося на Схід десь півсотні людей. На валізах і в очікуванні ще багато переселенців –  перевіряють інформацію з рідних міст. Вже по факту поселення   будемо намагатися допомагати кожній родині окремо  - харчами, продуктами, одягом. Власне, ми цим і займалися з червня місяця, але далі жити серед лісу люди просто не можуть, тим більше у всіх маленькі діти.

Відео дня

Ми часу не втрачаємо і паралельно допомогли влаштувати до школи основну частину цих дітей. Вони будуть навчатися в україномовних закладах, адже у будь-якому випадку Донбас – це Україна. Був і буде надалі. Діти абсолютно різного шкільного віку, але думаю, що проблем у нових школах виникати не буде. У них хороші нормальні однокласники, які з розумінням ставляться до ситуації в країні».

За словами Виноградського, поки заплановано, що до школи в Глибочицю з числа дітей переселенців піде 21 учень, а в житомирську загальноосвітню приватну школу «Сяйво» - 19 учнів. Батьки ще менше десятка дітей не визначилися, чи залишаються на найближчий місяць на Житомирщині, чи все ж повернуться додому і розпочнуть навчальний рік там.

Виноградський наголошує, що в цих учнів фактично нема школярського приладдя та необхідного одягу з урахуванням, що попереду холодна пора року, тому пропонує усім по можливості спільно долучитися до вирішення і цієї проблеми.

Юлія Демусь.

За матеріалами Першого житомирського.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину 09:39 Ще 950 окупантів ліквідовані за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 26 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 26 квітня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up