У Житомирській області поліцейські викривають розкрадачів надр

У Житомирській області поліцейські викривають розкрадачів надр

За повідомленням ГУ НП в Житомирській області, 21 липня в м. Олевську під час оперативно-профілактичного відпрацювання правоохоронці вилучили з автомобіля місцевого жителя понад півкілограма каміння бурштину.  Цього ж дня поблизу с. Кишина поліцейські припинили незаконний видобуток піску. Нині розпочато досудові розслідування.

 

Увечері на одній з центральних вулиць районного центру працівники обласного Управління захисту економіки Нацполіції спільно з місцевими поліцейськими оглянули підозрілий автомобіль «Нива» під керуванням 30-річного олевчанина. У салоні знаходились ще троє місцевих жителів віком від 23 до 56 років.

У транспортному засобі поліцейські виявили близько 530 г бурштину. Чоловіки повідомили, що каміння належить їм, адже вони «виловили» його сачками у місці покладів.

Працівники слідчо-оперативної групи Олевського ВП ГУНП вилучили виявлене.

Відео дня

Відомості про подію було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 198 (Придбання, отримання, зберігання чи збут майна, одержаного злочинним шляхом) Кримінального кодексу України. Такі дії караються арештом на строк до 6 місяців або обмеженням чи позбавленням волі на строк до 3 років.

Цього ж дня рейдовики затримали поблизу с. Кишина трактор «ЮМЗ» під керуванням 54-річного місцевого жителя та автомобіль «МАЗ», за кермом якого перебував 51-річний житель с. Жубровичів. Чоловіки за допомогою техніки здійснювали незаконний видобуток піску.

Транспортні засоби вилучили та доставили до поліційного відділення. Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України. Триває з’ясування всіх обставин.

Кількома днями раніше в лісі поблизу с. Хмелівки рейдова група правоохоронців затримала двох чоловіків, 24-річного жителя району та 28-річного житомирянина, які за допомогою мотопомпи намагались розмивати ґрунт та видобувати бурштин.

З місця події поліцейські вилучили мотопомпу, пожежні рукави, забірний шланг та інші засоби незаконного промислу. Нині триває досудове розслідування за ч. 2 ст. 15 (Замах на злочин) та ч. 2 ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України. Чоловікам може загрожувати штраф, обмеження або позбавлення волі строком до 3 років.

Рейдові групи поліції продовжують працювати у місцях можливого незаконного видобутку надр та оперативно реагують на повідомлення про правопорушення.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up