Уже на початку літа можуть запустити електричку "Житомир-Київ"

Уже на початку літа можуть запустити електричку "Житомир-Київ"

Після засідання виконавчого комітету 27 квітня заступник мера Житомира Дмитро Ткачук повідомив, що електричку «Житомир-Київ» планують запустити на початку літа, зранку буде підвіз тролейбусами.

«Ми пропрацювали графіки руху електрички на Київ, вони вже погоджені. Є знову ж таки пропрацьований тариф. Що стосується графіку: тривалість подорожі 2 год. 30 хв, відправлення з Житомира о 5.45 прибуття – о 8.30 вже в Київ. На першій стадії говоримо, що це курсування кожен день, ми подивимося, яким буде пасажиропотік. Відпрацювали з ТТУ підвіз пасажирів, тобто з кожного мікрорайону міста буде їхати тролейбус, який до 5.20, 5.30 обов’язково буде на залізниці, і люди матимуть можливість виїхати рано, і в потрібний час бути в Києві. Зараз у губернатора лежить документ на погодження тарифу, вартість проїзду коштуватиме 35 грн. Це вже вартість, яка також погоджена з «Укрзалізницею», і чекаємо погодження губернатора, що є формальним моментом. «Укрзалізниця» декларує готовність впродовж 2 тижнів від моменту прийняття рішення затвердження тарифу і відповідно прийняття рішення по пільгам на землю. Ми також розуміємо, що треба належним чином проанонсувати для людей, бо просто запустити електричку, коли люди не знатимуть, тому нею ніхто не користуватиметься. Тому орієнтуємося, що максимум місяць, якщо ми досягаємо домовленості з «Укрзалізницею» все затвердиться, і є можливість, що станом на перший місяць літа електричка «Житомир-Київ» почне курсувати з обласного центру», – розповів Дмитро Ткачук.

За матеріалами "Житомир.infohttp://www.zhitomir.info/"

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (10)
  • Гавриченко Дима

    А пільги пенсіонерам і інвалідам на проїзд будут,чи як раніше всі платять!І Чому немає електрички з Києва назад в Житомир хоча б після обіду ?

    Анонім reply Гавриченко Дима

    чому ви вирішили, що немає? є з пересадкою у Фастові, а тепер буде й пряма.
  • Анонім

    Чи можливо добудувати від Коростишева залізницю до Святошина?
  • Анонім

    Однозначно "за" електрику.  Але краще за приміським тарифом.

    Анонім reply Анонім

    Вони не хочуть приміського тарифу із-за чорнобильців.
  • Анонім

    Это все конечно хорошо, но неужели нельзя было выбрать другое время?? Еще бы в 3 ночи пустили) И почему из Киева назад в ЖТ ничего не едет? какого пасарижопотока вы ожидаете с таким ,,графиком"?

    Анонім reply Анонім

    прибуття 8.30 до Києва - це до початку робочого дня

    bond reply Анонім

    У вінничан мегапопулярним є 770 з відправленням 5.50 - і це при тому, що громадський транспорт під нього не підвозить. Ключовим тут є час прибуття до Києва - погодьтесь, що виїхавши з комфортом о 8 ранку і потрапивши в Київ близько 11-ї навряд-чи вдасться встигнути зробити якісь справи - то який сенс в такому комфорті? 8.30 в Києві - це справді супер.

    Анонім reply bond

    Вам в Вінниці Добре,  поїзда кожних півгодини на Київ. Вам не зрозуміти житомирян

    Анонім reply bond

    Що значить цифра 770 і до чого тут Вінниця, яка майже в 2 рази далі від Києва?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up