Як журналіст «20 хвилин» на СТО автомобілі фарбувала

Як журналіст «20 хвилин» на СТО автомобілі фарбувала
Chevrolet, Honda, Mitsubishi, BMW – так багато автомобілів, що аж очі розбігаються. Ви подумали, що це ми говоримо про автосалон, але ж ні. Це журналіст прийшла на СТО професію змінювати.

Цього разу, у рамках проекту «Журналіст змінює професію», ми вирішили показати труднощі в роботі автомaаляра. Щоб випробувати на собі цю професію, нас гостинно прийняла СТО «K&J Auto Service».

Коли зайшла на місце своєї нової роботи, то відразу погляд упав на оголошення, де зазначено: «За розпивання алкогольних напоїв та куріння на території – штраф». Власник сміється і говорить, що пропагує здоровий спосіб життя, адже неприпустимо, щоб працівник міг собі дозволити випити на робочому місці.

В автомалярів день починається по-різному

Відео дня

Виявилося, що робота автомаляра кожен день розпочинається по-різному. Буває з чаю, а буває і відразу зі «шліфування ластівки».

Спочатку працівники оцінюють кількість роботи на день, оглядають усі готові деталі до фарбування, щоб не було нерівностей. Якщо потрібно, обклеюють частини, що не потребують фарбування, та заганяють у спеціальну камеру. Потім надягають костюм, обов’язково маску,  і приступають до фарбування.

Робота автомаляра – творча, але вимагає технічних знань щодо витрати матеріалів. У його обов’язки входить: підготовка інструменту, фарбувального матеріалу, фарбування деталей і очищення інструменту.

Для фарбування авто потрібно в середньому 10 – 15 днів – усе залежить від складності роботи. За місяць з гаража намагаються випустити близько 50 відрихтованих авто.

Як розповів власник «K&J Auto Service» Іван Комінарець, колись він також починав із цієї професії, але потім зрозумів, що потрібно розширюватися в цій сфері, і відкрив власне СТО.

Також він зазначив, що в роботі є недолік – це присутність фарби. Однак працівникам намагаються забезпечувати достойну заробітну плату та, водночас,  створювати комфортні умови перебування на роботі.

У колективі відмовок не буває

На СТО працює 12 працівників, кожен з яких знає свою справу. І, у першу чергу, важливу роль грає згуртованість команди, яка необхідна для збільшення швидкості та злагодженості робіт, а значить, спрямована на ефективність.  Іван розповідає, що намагався підбирати кадри ретельно, щоб клієнти відчували якість сервісу.

Дуже важливо, щоб малярі зберегли баланс між любов’ю до творчості, професійним чуттям і схильністю слідувати інструкціям і правилам.

Маляр повинен «бачити руками» нерівності кузова перед фарбуванням і мати розвинене відчуття, щоб розрізняти колірні відтінки. Тому протягом року учнівства стає ясно, чи виросте з учня автомаляр.

Щодо того, яка атмосфера серед працівників, власник відмітив, що позитивна. Оскільки колектив слідує спільному девізу: «Візьми і зроби». У них немає відмовок, що вони не можуть і не вміють. При цьому роблячи все якісно та максимально швидко.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up