Вперед у минуле: «космічний» парк відновлять до вигляду початку ХХ століття

Вперед у минуле: «космічний» парк відновлять до вигляду початку ХХ століття
Попри складні часи, житомиряни прагнуть зробити світ навколо себе прекраснішим, тож поряд з проханнями обладнати дитячі садочки, встановити світлофори і покращити якість води у кранах, на сайті міськради з’являються електронні петиції щодо перетворення міських парків у по-справжньому європейські зони відпочинку.

Житомиряни пропонують реконструювати парк ім. Ю. Гагаріна або гідропарк за прикладом до харківського парку ім. М. Горького, побудувавши там велодоріжки, фонтани, скульптури тощо, а також забезпечити його гідним наглядом та охороною.

Про перспективи нашого парку ми поговорили з директором КП «Парк культури та відпочинку ім. Ю. Гагаріна» Житомирської міської ради Дмитром Комарчуком:

- Цього року коштів на реконструкцію парку не закладено, але ми  плануємо оголосити конкурс на ескізний проект, на основі якого готуватиметься проектно-кошторисна документація, - повідомляє Дмитро Олександрович.

Відео дня

У планах керівництва парку – повернути його до автентичного вигляду, тобто зробити таким, яким його побудував засновник барон Іван Максимільянович Шодуар.  З огляду на це зараз проводиться збір архівних даних, щоб за фото та картинами відновити уявлення, яким був парк до часів Радянського Союзу.

Головною проблемою сучасного парку нині є недофінансування, адже якщо парк атракціонів ще може сам себе забезпечувати, то «зелена зона» потребує особливої уваги.

- Я прийшов на посаду директора КП «Парк культури та відпочинку ім. Ю. Гагаріна» Житомирської міської ради 11 березня 2015 року. На той момент парк атракціонів був збитковим, – згадує пан Дмитро. – Зараз парк виведений з цього статусу, а на наступний рік ми взагалі запланували показники прибутку на 20 % вищі, ніж минулого.

У планах директора – запросити екологічну комісію, яка проведе обстеження зелених насаджень парку й визначать, які дерева необхідно кронувати, так як багато з них вже дійшли своєї вікової межі.

- Минулого року ми витратили 62 тис гривень на відновлення клумб, - розповідає Дмитро Олександрович. – Якщо раніше цим займався «Зеленбуд» і висаджувалися однорічні рослини, то тепер ми відходимо від цією практики й висаджуємо багаторічні рослини.

Для відновлення зелених насаджень парку планується використати кошти, отримані від роботи парку атракціонів, від приватних осіб, а також - з бюджету міської ради.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
09:39 ЗСУ ліквідували 1400 окупантів 09:20 Оперативна інформація станом на 23.00 13 травня щодо російського вторгнення 09:00 14 травня: все про цей день, важливі дати, погода у Житомирі 17:53 Незаконні оборудки з лісопродукцією вкрили в Олевській громаді Від читача 12:20 «Ми живемо, вони виживають». У Житомирі проведуть тренінг з правового захисту військовополонених 17:29 13- 17 травня - Європейський тиждень громадського здоров’я 17:00 Прокуратура Житомирщини домоглася стягнення з товариства майже одного мільйона гривень за непоставлену навчальним закладам електроенергію 16:41 Лісівники пропонують відвідати один зі 142 рекреаційних пунктів у різних куточках Житомирщини і Київщини photo_camera 16:19 Мобілізація в Україні: коли поліція може примусово доправляти людей до ТЦК – пояснення адвоката 16:04 "Полісся" виграло у "Кривбасу"з рахунком 1:0 16:00 Ціни на продукти: цибуля здорожчала, натомість стрімко здешевшала полуниця 15:41 Самбісти Житомирщини здобули нагороди на чемпіонаті Європи photo_camera 15:31 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Петро Машталер 15:22 16 травня у Житомирі відзначатимуть День вишиванки 15:00 На Житомирщині зросла захворюваність на ГРВІ 14:40 В укритті у сквері на Лятошинського під час повітряної тривоги - ані душі photo_camera 14:19 На 10 років позбавлення волі засуджено жительку Бердичева за вбивство співмешканця 14:00 Неподалік Коростеня автівка з’їхала в кювет: постраждали водійка і пасажирка 12:39 У Брусилівській громаді в ДТП травмувалася пасажирка скутера 12:20 У Звягелі розшукують безвісно зниклого 28-річного Руслана Ониськова
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up