Житомир має шанс отримати сучасний Центр крові

Житомир має шанс отримати сучасний Центр крові
Під час круглого столу в Житомирській ОДА відбулося обговорення проблем донорства на Житомирщині. Захід пройшов 6 серпня за участі лікарів, громадських діячів, волонтерів і представників обласної ради.

Окрім житомирян, на засіданні були присутні також гості з Сум, які поділилися з колегами своїм досвідом реформування Центру крові.

Нині Житомирському обласному центру крові катастрофічно не вистачає фінансування для нормальної роботи та підтримки високої якості обслуговування донорів та реципієнтів. Власну думку з цього приводу висловила голова благодійної організації «Разом до життя» Людмила Свобода, яка поділилися власним сумним досвідом. Жінка особисто стикалася з проблемою нестачі крові потрібної групи й змушена була самостійно шукати донорів, «купуючи» їх дані у посередників.

Представники з Сумщини були шоковані тим, що їм довелося почути й запевнили, що жодного разу ніхто з тих, хто стикався в Сумах з необхідністю знайти донорську кров, не шукав для цього донорів сам.

Відео дня

Крім того, у Сумах Центр крові вже давно перетворився у ТОВ «Сумський обласний центр служби крові», так як продав свої акції компанії «Біофарма», отримавши таким чином фінансування та сучасну техніку.

Під час виступу директор ТОВ «СОЦСК» Наталія Трофимченко не лише розказала про всі здобутки Сумського центру, а й порівняла його з Житомирським обласним центром крові. Чи варто говорити, що наш центр за багатьма показниками в рази програє своєму «колезі» з Сум?

Ціллю круглого столу стала своєрідна презентація ТОВ «СОЦСК» з метою впровадження подібної практики у нас. Головною відмінністю стане те, що Житомир таким чином не втратить приміщення та право власності, а просто передасть це все в оренду. Таким чином місто отримуватиме якісну й перевірену кров, а «Біофарма» – плазму, яку сьогодні вони закупають у Європі.

Журналісти поцікавилися у заступника голови обласної ради Руслана Годованого, що потрібно зробити, щоб у Житомир отримав такий же сучасний Центр крові, як і в Сумах.

«Потрібно просто прийняти правильне рішення, щоб у 2016 році ми вже отримали сучасний якісний центр. Я закликаю всіх вивчити це питання, а не просто перетворювати його на політику – «за» чи «проти». Зараз ми маємо унікальний шанс перейти від слів про реформи до власне реформ. Ті, хто натискатиме кнопки й прийматимуть рішення повинні розуміти, що за їх спинами стоять люди, котрі повинні отримувати якісну кров».

Долю Житомирського обласного центру вирішуватимуть депутати обласної ради на сесії, що відбудеться 10 вересня 2015 року.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
10:38 43-річний житомирянин, у якого стріляли вчора на Польовій, помер у лікарні 10:20 «Незламні постаті Житомира»: стартував ґрантовий проєкт для молоді 10:00 Готівкою у громадському транспорті Житомира можна буде розраховуватися до 1 червня 09:41 Майже до 440 тисяч осіб зросли загальні втрати росіян в живій силі Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 28 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 28 березня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:57 Які послуги реабілітації безкоштовно надаються ветеранам та ветеранкам? 17:22 З 1 квітня завезти гуманітарну допомогу буде можливо лише з використанням онлайн-системи 17:01 Три заклади охорони здоров’я Житомирської області надають послуги раннього втручання 16:37 За незаконну порубку сосен жителі Малинщини мають сплатити нанесені збитки - близько 120 тис грн 16:20 До уваги рибалок! З 1 квітня стартує нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 16:18 Чоловік і жінка з Волицької громади вбили свого знайомого і закопали у себе на подвір’ї 16:00 Березень на Замковій горі. Фоторепортаж photo_camera 15:41 У Житомирі розпочалася 57-а сесія «Школи місцевого самоврядування» photo_camera 15:40 На проспекті Миру вантажівка збила 13-річну дівчинку 15:20 З початку року Патрульна поліція Житомирщини отримала понад 80 завідомо неправдивих викликів 15:00 Студенти Житомирської політехніки висадили понад 2400 сіянців дуба та сосни на території Коростишівського лісового господарства photo_camera 14:43 Ракета «Циркон» долітає до Житомира за шість хвилин 14:23 У Житомирі викрили наркодилерів: ділки мали "лабораторію" на Крошні, а обладнання переносили у рюкзаку популярної служби доставки photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up