«Медикаменти, які передає Фонд «Українська перспектива» рятують життя», - лікар опікового центру

«Медикаменти, які передає Фонд «Українська перспектива» рятують життя», - лікар опікового центру
Фонд Олександра Вілкула «Українська перспектива» продовжує надавати допомогу лікарням і госпіталям, де проходять лікування поранені. Партія дорогих антибіотиків, життєво необхідних для лікування важких пацієнтів, передана у Дніпропетровський опіковий центр.

- Допомога, яку нам сьогодні надав Фонд «Українська перспектива» - це дуже хороші, потужні якісні антибіотики. Вони життєво необхідні для лікування опіків, - сказав лікар-комбустіолог (фахівець з опіків) Дніпропетровського опікового центру Сергій Володимирович Стажевський. - Ці препарати захищають наших пацієнтів від інфекції, яка є одним із серйозних факторів, ускладнюючих протікання опікової хвороби. Чим швидше ми позбудемося інфекції, тим швидше наші хворі одужують.

Сергій Володимирович зазначив, що у Дніпропетровський опіковий центр надходять поранені з різних куточків України. На разі лікування проходять 14 осіб родом із Закарпаття, Хмельницького, з-під Маріуполя та Дніпропетровська. Двоє хлопців зараз знаходяться у реанімації, у них важкі опіки - приблизно 70% поверхні тіла. Є кілька людей, які отримали опіки та серйозні осколкові поранення. Деякі пацієнти чекають реконструктивно-відновлювальних пластичних операцій.

- Допомога, яку надає Фонд, і медикаменти, які передає - це те, що рятує життя, - вважає Сергій Стажевський. - Ми дуже вдячні особисто Олександру Вілкулу та співробітникам Фонду за турботу й увагу до наших пацієнтів. Ми, зі свого боку, будемо робити все, що у наших силах, для того, щоб хлопці поправилися.

Відео дня

Керівник соціально-гуманітарних проектів Фонду «Українська перспектива» Марія Пустова розповідає про взаємодії з опіковим центром:

- Лікарня звернулася до Фонду з проханням допомогти у придбанні антибіотиків для особливо важких пацієнтів. Ми, звичайно ж, відгукнулися. Раніше ми на прохання родини тяжкопораненого вже купляли протиопікові препарати для нашого центру.

Пустова зазначила, що крім Дніпропетровського опікового центру Фонд надає допомогу у придбанні медикаментів, продуктів харчування та одягу Обласній лікарні ім. Мечникова, Дніпропетровській лікарні №6, ряду Криворізьких лікарень. Список необхідного складається виходячи із запитів лікарні по кожному пораненому індивідуально.

Владислав, що проходить лікування після серйозних поранень та опіків, розповів про роботу волонтерів:

- Вони - молодці. Надають допомогу всім-всім-всім і чим тільки можливо. Я вважаю, що ці люди своєю душею та своєю енергією роблять таку велику справу. Їхня допомога дуже неоціненна.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up