Нардеп Розенблат проклав родичам асфальт бюджетним коштом

Нардеп Розенблат проклав родичам асфальт бюджетним коштом
Турбота про житомирян... Це ті три слова, про які народні обранці завжди згадують напередодні виборів. І хоча майже повсякчас ця турбота нетривала та скороминуща, нерідко депутати прикриваються опікою про своїх виборців та вирішують власні «шкурні» інтереси.

Народний депутат Борислав Розенблат під час ремонту дорожнього покриття у Житомирі не забув про свою родину. Зокрема, мова йде про двоюрідного брата Розенблата Матвія Хренова. Останній, згідно реєстрації, проживає по вулиці Довженка.

Тим часом, як нам прокоментували у громадській приймальні народного депутата Борислава Розенблата, вулиця Довженка не ремонтувалася за ініціативи нардепа. Принаймні, стверджує сестра обранця, Олена, про це їй невідомо. У відповідь на запитання нашого журналіста вона надала список вулиць, які було відремонтовано. Вулиці Довженка і справді там не значилося.

Щоправда, на питання щодо того, чи ремонтували дорогу біля будинку заступника мера за ініціативи Розенблата, пані Олена нам не відповіла. Послалася на те, що не зобов’язана інформувати, де проживають її родичі.

Відео дня

Про те, що біля його будинку не клали асфальт, говорить і сам «винуватець».

– По Довженка давно асфальт ніхто не клав, – розповів у коментарі «20 хвилинам» Матвій Хренов. – Хіба латали, коли розкопували черговий порив труб. А так...

Та, як з’ясувалося, не все так просто. За словами голови комісії з питань протидії корупції Наталії Циганчук, новопризначений заступник мера хоча і зареєстрований (прописаний) по вулиці Довженка, там не проживає. Матвій Володимирович, переконана Циганчук, живе зі своїми рідними по проїзду Мануїльського.

Коли ж ми ще раз глянули на список вулиць Житомира, які були заасфальтовані коштом нардепа, то дивним чином у ньому побачили... проїзд Мануїльського. Більше того, звіт про ремонт дорожнього покриття на цьому проїзді є на сторінці громадської приймальні нардепа у мережі фейсбук. А на фотографії, що супроводжує ці ремонти, красується новенький асфальт. На цьому ж проїзді проживають інші родичі народного депутата.

Якщо щодо інших адрес, де було заасфальтовано дорогу, то на сторінці громадської приймальні нардепа є бодай-якась інформація про звернення громадян з цього приводу, то щодо проїзду Мануїльського є просто повідомлення, що така заява нібито надійшла. Щоправда, від кого саме надійшов лист із проханням про ремонт саме дороги по проїзду Мануїльського, на сторінці пана депутата не повідомляють.

Кошти на асфальтування провулків та доріг були виділені з державного бюджету. Однак на сторінці у соцмережі представники нардепа не цураються додати, що такий «подарунок» житомиряни отримали «за сприяння Борислава Розенблата». В чому конкретно виражалося «сприяння» народного обранця, окрім лобіювання інтересів своєї родини, знову ж таки, невідомо.

Крім проїзду Мануїльського у список «щасливчиків» потрапили провулки 2-й Київський, Чапаєва, 2-й Чуднівський, Вокзальний, Каретний, 1-й Транзитний вулиці Байко, Леселідзе, Новогоголівська та частина вулиці Котовського. Всі ці адреси, стверджують у народного депутата, були визначені комісією, яка перед цим нібито мала визначити доцільність ремонту доріг на тій чи іншій вулиці міста. Щоправда, знову ж таки, хто ввійшов до цієї комісії і в який спосіб визначалася ця доцільність — нам не відомо. Можливо, у громадській приймальні просто проводили жеребкування.  

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (5)
  • Ulka Chepiuk

    Мешканці житомирського провулку обурені статтею Романа Здорика під назвою «Нардеп Розенблат проклав родичам асфальт бюджетним коштом». Матеріал був розміщений на сайті та у газеті «20 хвилин».

    Жителька проїзду Мануїльського Людмила Лапчик сама знайшла мене. Жінка подзвонила вчора пізно ввечері, переконувала, що саме вона ініціювала збір підписів серед сусідів для участі у конкурсі на нагірший провулок, а тому стаття у газеті її дуже обурила. Сказала також, що і її сусіди готові говорити з горе-журналістами. Крім того, зазначила пані Людмила, на фотографії, використаній для ілюстрації «корупційного» ремонту, взагалі не її провулок. Далі цитую:



    «Мені вже просто смішно стало – що, зробили родичам «тропінку», а ми як ходили по болоті, так і ходимо?.. Я навіть сфотографувала на телефон і показую всім... Бо ті фотографії в статті, то не наш провулок! Там такі "крємльовські забори"...



    Коли прокладали асфальт по вулиці Мануїльського, це були 90-ті роки, нас не асфальтували, тому що це була тупікова вулиця. Не вважали вони за потрібне там "цивілізацію робити".Ми живем в кінці провулку. То зимою, як починався сніг і ця осіння слякоть, то навіть дільничі не хотіли до нас приїжджати.





    А колись посеред ночі розбудила чоловіка, бо почула, що буксує машина під вікном. Дивлюся - їде "швидка". Кажу, йди в гараж, бери мішки, винось і кидай під колеса, бери ще якогось сусіда і виштовхуйте ту "швидку", бо людина помре... Так і "пожежна" теж не могла заїхати через болото, як була пожежа в кінці провулку. Я вже не говорю, як ми усі на роботу ходили - одягаєш пакети на ноги, йдеш по калюжах, виходиш з провулку - знімаєш... Ями від одного паркану до іншого, обійти не можна було ніяк...





    Жив у нас активіст один, учасник війни, Плотніцкий, вже помер, то він звертався до всіх підряд. У нас там багато ветеранів жило, інвалідів війни. Я не пам'ятаю точно куди, бо була мала ще. А потім вже я сама почала писати заяви і збирати підписи. Ми зверталися до Буравкова, до Шелудченко, до Дебоя. Я навіть до Шелудченко потрапила на особистий приом з цього питання, але марно...



    Уже остання інстанція була приймальня Розенблата. З мене всі сусіди вже почали сміятися, коли я приходила і просила підписати звернення. Ніхто не вірив, що нам зроблять. Я брала підпис тільки одного представника з квартири, зібрала десь 30 підписів по провулку."



    Цікаво, а Ромцьо Здорик і Олександр Вікторович Васильковський з таким же ентузіазмом спростовуватимуть недостовірну інформацію, як готували брехню? Стаття, здається, 277 ЦК.



    «Журналісту» можу влаштувати безкоштовний майстер-клас з написання сбалансованих матеріалів, а головному редактору пораджу вже на наступний випуск газети "20 хвилин" забити для нас першу сторінку оної, на якій він радо розмістить коментар обурених писаниною його працівників мешканців проїзду Мануїльського.



    А тепер по фактажу:



    Цитати Elena Rosenblat я у тексті не бачу, де живе Mathey Khrenov так і не зрозуміла – на Довженка (де спершу шукали "сенсацію") чи на Мануїльського (де пощастило знайти щось, що видали за "сенсацію") – не цікавилася.



    - До прес-секретаря Борислав Розенблат за коментарями ніхто не звертався.



    - "За словами голови комісії з питань протидії корупції Наталії Циганчук..." Якої комісії, перепрошую? Де така комісія є? З вигаданими боргами і кредитами та "недосконалим законопроектом про легалізацію бурштину" не вийшло, то тепер Циганчук не подобається, як Розенблат асфальт кладе? Маразм крєпчял.



    - Попри те, що Здорик не побачив на сторінці Громадська Приймальня Борислава Розенблата інформації про звернення громадян щодо ремонту провулків, вона є. Промотай нижче, Рома, і буде тобі щастя. Щоб написати хорошу статтю треба трошки пошукати.



    - Фотографія до матеріалу моя. Втім, Здорик чомусь вирішив не підписувати її. Але то таке, бо все одно це не фото проїзду Мануїльського, а провулок 2-й Київський... Нижче я викладаю реальні фото ДО і ПІСЛЯ ремонту.



    - Моє улюблене: "Кошти на асфальтування провулків та доріг були виділені з державного бюджету. Однак на сторінці у соцмережі представники нардепа не цураються додати, що такий «подарунок» житомиряни отримали «за сприяння Борислава Розенблата». В чому конкретно виражалося «сприяння» народного обранця, окрім лобіювання інтересів своєї родини, знову ж таки, невідомо."---- Щоб не позоритися, треба було таки проскролити нижче і знайти запис від 11 листопада і (о, божежякважко) дочитати його до самісінького кінця.

    Я проскролила, знайшла і навіть червоним виділила:

    Плюс у пості є посилання на статтю Житомир.інфо, де ми детально розповідаємо, звідки кошти.

    Щоправда, список вулиць у процесі роботи дещо змінився - обрали ті, де найгірша ситуація. Ті, які не встигли заасфальтувати восени - опрацюють навесні, як і обіцяли.

    Але сенсації не вийде. Проїзд Мануїльського був в обох списках.



    Пам'ятаєте, ми писали, що Борислав Розенблат вирішив продовжити конкурс на асфальтування найгіршого провулку? Так от... У мене погані новини.

    ШАНОВНІ ЖИТОМИРЯНИ, ЯКІ ВЖЕ ВСТИГЛИ ПОДАТИ ЗАЯВКИ НА АСФАЛЬТУВАННЯ СВОЇХ ПРОВУЛКІВ ТА ВУЛИЦЬ ВЕСНОЮ 2016! ЯКЩО ПОРУЧ З ВАМИ ЖИВУТЬ РОДИЧІ НАРОДНОГО ДЕПУТАТА АБО ЛЮДИ ХОЧ ЯКОСЬ ІЗ НИМ ПОВ'ЯЗАНІ, АСФАЛЬТУВАТИ ТАМ НЕ БУДУТЬ! ТОМУ РЕТЕЛЬНО ПЕРЕВІРТЕ СВОЇХ СУСІДІВ!

    Зі скаргами та пропозиціями раджу звертатися у редакцію газети "20 хвилин" за адресою: м.Житомир, вул. Рильського 9, офіс 407 або за телефоном (063) 170-61-06 до Юрія Кеню (гол. редактор сайту), або ось вам його мейл: [email protected]. Не стидайтеся - ці люди працюють для вас.

    (табличка "САРКАЗМ")

    Деталі тут http://blogs.zhitomir.info/index.php?task=show_blog_detail&id=1878

  • Ulka Chepiuk

  • Анонім

    А мене цікавить вулиця Фруктова, по ній вже кілька років їздять багатотонні фури ( далі по вулиці знаходиться підприємство, куди з'їзжаються ці фури і їздять вони постійно). Але від цього страждає не тільки дорога, яку багато років тому зробили власним коштом жителі вулиці, а ще наші будинки, які тріскаються по швах. Звернення ми писали з підписами всіх жителів вулиці. Але прийшла цікава відповідь, про те, що маршрут мусоровозок прокладено через нашу вулицю. Питання до наших чиннів міського голови і заступника. Скажіть будь- ласка, як пов'язані мусоровози з фурами? Як пов'язано приватне підприємство з державним? І чому лобіюються інтереси фірми, за допомогою якої тріскаються наші будинки?
  • Марія Олексієнко

    5-й рік ведуть переписку з міською владою 11 пенсіонерів щодо ремонту проїзду по вул. Короленка 88. Не "щасливчики" вони і, нажаль,не родичи...

    София Павлова reply Марія Олексієнко

    http://www.zhitomir.info/news_154261.html За даним посиланням інформація щодо продовження конкурсу. Приносьте свої звернення
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину 09:39 Ще 950 окупантів ліквідовані за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 26 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 26 квітня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up