Житомирському комбату в полоні погрожували відрізати руку за патріотичний браслет

Житомирському комбату в полоні погрожували відрізати руку за патріотичний браслет
Рідні житомирського комбата Олега Кузьміних, які перебуває в полоні з 20 січня, провідали в госпіталі одного зі звільнених «кіборгів» - бійців 90-го штурмового батальйону 81-ї бригади.

Про це 27 лютого у фейсбук написала Олена Кузьміних.

«Побували в госпіталі Білої Церкви. Там знаходиться, як ви вже знаєте, Скрипнюк Олександр. Ми безмежно раді були знову його побачити! Але в лікарні знаходиться ще один побратим Олега, який був в полоні – Шкабура Юрій. Ще одна чудова людина, герой-кіборг, надзвичайний воїн! Юрій весь час носив на руці оберіг - жовто-блакитний прапорець. І, не зважаючи на погрози в полоні відрізати руку, все одно його не зняв! Не знімає і зараз! Від своїх побратимів в захваті - всі стали братами! А за Олега не переставав розповідати: напевно найкращий командир за всі часи... Юрій відкрита людина, але скромна: у нього не було навіть телефону, щоб тримати зв'язок з рідними. А він мовчав, нікого не просив. Небайдужі вже відгукнулися...просто так...дякуючи герою! У героя контузія, тяжкі поранення ніг, він ходить на милицях. Але все одно не розкисає і не здається», - пише Олена.

Відео дня

Від імені комбата Олега Кузьміних рідні передали Юрію Шкабурі 10 тисяч гривень, які необхідні на його реабілітацію та лікування.

«Хотілося б звернутися до нашої влади! Героям-кіборгам потрібне не тільки лікування, а й повноцінна реабілітація! Які санаторії України можуть безкоштовно прийняти Скрипнюка Олександра та Шкабуру Юрія та надати їм найкращі умови перебування?», - пише Олена Кузьміних.

Раніше вона писала про те, що члени громадської ініціативи «Комбат» планували поїхати до родини Свирид.

«Спілкувалися з Оксаною, дружиною Анатолія. Вся Україна знає, як відважна Оксана поїхала в Донецьк, щоб визволити свого коханого, і як сама потрапила в полон. Не треба розповідати, який жах вони пережили вдвох... Тепер і Анатолій і Оксана на волі. І вже тут вони все одно залишаються героями! І він, і вона! Оксана відмовилась від грошей, які, завдяки вам, друзі, Громадська Ініціатива "Комбат" планувала їй передати. Вона попросила віддати ці кошти тій родині, яка наразі найбільше цього потребує», - написала жінка у фейсбук 26 лютого.

Рідні полоненого комбата вже передали по 10 тис.грн. чотирьом родинам полонених «кіборгів»: рідня полоненого житомирського командира 90-го батальйону Олега Кузьміних, яка нещодавно оголосила про збір допомоги для сімей полонених бійців 81 бригади, 18 лютого відвідала у місті Кам’янець-Подільський родину військовослужбовця Руслана Коношенка, взятого у полон 20 січня 2015 року, а 20 лютого - сім’ю вінницького "кіборга" Сергія Зулінського. Члени Громадської Ініціативи «Комбат» з Житомира 21 лютого відвідали родину полоненого «кіборга» Олександра Михайлюка у селищі Нижнє Хмельницької області, а 22 лютого – сім’ю звільненого з полону героя Олександра Скрипнюка  у місті Сквира Київської області.

За матеріалами Житомир.info

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up