Житомирський агроуніверситет привітав десантників і передав допомогу. Фото

Житомирський агроуніверситет привітав десантників і передав допомогу. Фото
Протягом трьох тижнів у Житомирському національному агроекологічному університеті тривав соціальний флешмоб «Придбав собі – придбай захиснику», під час якого студенти збиради допомогу для військовослужбовців 95 бригади.

За словами ректора ЖНАЕУ Олега Скидана, стартувала акція напередодні відзначення Дня Захисника України. Саме з цієї нагоди у Ботанічному саду 9 жовтня влаштували святкування із смачними частуваннями, спортивними змаганнями і концертом, а після цього запустили флешмоб, за умовами якого студенти купували певні речі собі і відповідно бійцям на передову.

Таким чином вдалося зібрати трохи овочів, крупи, продукти, засоби гігієни, протизастудні ліки, шкарпетки і теплий одяг, який 2 листопада передали десантникам 95 бригади на території військової частини на Богунії.

У рамках свого візиту до захисників, співробітники та студенти агроуніверситету передали бійцям корзину із квітами, аби привітати зі святом.

Відео дня

«Дата передачі зібраного обрана не випадково, адже саме 2 листопада 1993 року заступник командира 95 Навчального центру з повітрянодесантної підготовки полковник Олексій Миколайович Бунчик здійснив першим стрибок із парашутом на Житомирському загальновійськовому полігоні. З того дня військовослужбовцями з’єднання здійснено понад 90 000 стрибків із парашутом», - пояснив Олег Скидан.

Ректор також нагадав, що університет протягом року влаштовує різноманітні заходи та приєднується до благодійних акцій на підтримку учасників АТО.

Зокрема, восени 2014 року пройшла благодійна акція «Героям слава!» під час якої було зібрано 25,6 тис. грн., які витратили на матеріальну допомогу чотирьом важкопораненим у зоні проведення АТО. На постійній основі в агроуніверситеті діє Центр благодійної допомоги та волонтерства «Допоможемо разом». Загалом протягом останніх місяців студентами, викладачами та співробітниками ЖНАЕУ зібрано понад 70 тис. грн. Ці кошти розподіляли на різні напрямки, а безпосередня передача адресної допомоги у вигляді зібраної допомоги, 2 листопада відбулася вперше.

У військовій частині кажуть, що все це уже найближчим часом із іншим вантажем відправлять десантникам на Схід.

До 6 грудня в ЖНАЕУ знову планують святкові заходи, під час яких знову звернуть увагу на питання допомоги військовим, що перебувають у зоні АТО чи на лікуванні в госпіталях.

Юлія Демусь

За матеріалами Першого житомирського

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців Від читача 11:32 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину 09:39 Ще 950 окупантів ліквідовані за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 26 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 26 квітня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up