У Житомирському військовому інституті імені С. П. Корольова відбувся достроковий випуск

У Житомирському військовому інституті імені С. П. Корольова відбувся достроковий випуск
У суботу, 28 лютого, у Житомирському військовому інституті імені С. П. Корольова відбувся достроковий випуск курсантів. Декілька сотень молодих лейтенантів отримали дипломи на чотири місяці раніше.

«Уперше в історії України – достроковий випуск. Такі випуски вже були в історії нашого навчального закладу. Це було в 1941 році, але в сучасній історії сучасної України це вперше. Ми впевнені в наших випускниках, що вони здатні захистити інтереси нашої держави, вони є патріотами і професіоналами», – зазначив Юрій Даник, начальник Житомирського військового інституту ім. С. П. Корольова.

Підтримати молодих офіцерів прийшли цілими родинами. Доки випускники урочисто крокували по плацу, їхні родичі ледь стримували сльози.

Відео дня

«Відчуття неповторні, серце вилітає з грудей. Ми так довго чекали цього дня, але все одно він настав швидко та неочікувано. Попри бойові дії на сході, жодного разу не пошкодував про обраний фах і будь-якої миті готовий стати на захист держави», ­– каже випускник, лейтенант радіотехнічної роти Андрій Войтко.

На урочистому зверненні до випускників зі словами вітання звернулися представники вищих ешелонів житомирської військової та міської влади, а також представники духовенства. Зокрема, архієпископ Житомирський та Овруцький Ізяслав довів до відома випускників, що від 27 лютого у Збройних Силах України офіційно введено капеланство (служба військового духовенства). Таким чином, воїни отримають додаткову духовну підтримку.

Після офіційної частини випускників привітали патріотичними піснями співаки Житомирської обласної філармонії, а також переможець чисельних всеукраїнських конкурсів Артем Кондратюк.

Уже скоро випускники вирушать нести службу у військові частини по всій Україні, де займатимуться радіоелектронною боротьбою, а також дбатимуть про інформаційну та кібернетичну безпеку.

Previous Next

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up