Перед виборами влада пояснює як протидіяти тероризму

Перед виборами влада пояснює як протидіяти тероризму
Тероризм, терористичні акти – ці слова все частіше ми чуємо по радіо, з екранів телевізорів, читаємо на сторінках газет. В одній країні викрали літак з пасажирами, в другій захопили заручників, у третій вибухнула потужна бомба…

На превеликий жаль, сплеск терористичних актів став характерною рисою сучасного розвитку людства. Приміром, терористичний акт стався у болгарському місті Бургас 18 липня 2012 та був спрямований проти ізраїльських туристів. Серія терористичних актів сталася 27 квітня 2012 року і в центрі Дніпропетровська. Внаслідок цього у звичайних громадян виникає острах їздити в метро, тролейбусах, потягах, літати літаками, просто виходити на вулицю.

Що ж таке тероризм? Згідно ст.1 Закону України «Про боротьбу з тероризмом» це – суспільно небезпечна діяльність, яка полягає у свідомому, цілеспрямованому застосуванні насильства шляхом захоплення заручників, підпалів, убивств, тортур, залякування населення та органів влади або вчинення інших посягань на життя чи здоров'я ні в чому не винних людей або погрози вчинення злочинних дій з метою досягнення злочинних цілей.

Як же має діяти людина у разі загрози скоєння терористичного акту? Варто звертати увагу на підозрілих людей, предмети та повідомляти про все підозріле співробітників правоохоронних органів. Ніколи не приймати від незнайомців пакети, сумки, не залишати свій багаж без нагляду. В разі виявлення підозрілих предметів, які можуть бути вибуховими пристроями в автотранспорті опитайте людей, які находяться поряд. Намагайтеся встановити чия це річ, негайно повідомте про знахідку водія. Якщо ж Ви виявили невідомий предмет в під'їзді свого будинку, опитайте сусідів, можливо він належить їм. Якщо власник не встановлений – негайно повідомте у ваш відділок міліції. В разі виявлення невідомого предмету в установі, негайно повідомте про знахідку адміністрацію і охорону. Пам'ятайте, що для вибухового пристрою використовуються звичайні побутові предмети: сумки, пакети, коробки, іграшки, тому ні в якому разі не потрібно їх чіпати, пересувати та відкривати.

Відео дня

Намагайтесь зробити все можливе, щоб люди відійшли якомога далі від знахідки. Обов'язково дочекайтеся прибуття оперативно-слідчої групи (Ви є важливим свідком).

Випадково дізнавшись про підготовку теракту, негайно повідомте правоохоронні органи.

І насамкінець, будь-які прояви тероризму не мають виправдання, а подібні терористичні акти, внаслідок яких гинуть люди, за жодних умов не можуть бути засобом для досягнення будь-яких цілей.

За повідомленням Департаменту цивільного захисту населення Житомирської ОДА

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину 09:39 Ще 950 окупантів ліквідовані за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 26 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 26 квітня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up