На Житомирщині відкрили сучасний виробничий комплекс

На Житомирщині відкрили сучасний виробничий комплекс

Урочисте відкриття нової технологічної лінії збагачення польовошпатових руд ДП «Шпат», що функціонує у с. Мала Токарівка Романівського району, відбулось19 серпня. Про це повідомили на офіційному сайті Житомирської ОДА.

Дочірнє підприємство «Шпат» більше 18 років забезпечує сировиною підприємства фарфорово-фаянсової промисловості та підприємства, що здійснюють виготовлення керамічної плитки як на території України, так і за кордоном. Зокрема, ТОВ «Церсаніт-Інвест», ТОВ «РМ-Інвест», ТОВ «Укрпіастрелла», ТОВ «Пісківський завод скловиробів» та інших.

Основний вид діяльності підприємства – добування пегматитів і польовошпатових руд відкритим способом та подальше їх збагачення, а також видобування лужних каолінів.

У відкритті нової технологічної лінії ДП «Шпат» взяли участь начальник управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму Житомирської облдержадміністрації Роман Крисюк, керівники Романівського та Баранівського районів, керівництво та працівники підприємства.

Відео дня

За підтримки та сприяння Житомирської облдержадміністрації було реалізовано інвестиційний проект щодо модернізації виробничих потужностей ДП «Шпат». Зокрема, підприємством придбано обладнання: сушильний барабан БН2-10, твердопаливний притопок, високочастотні грохота ГВД 2х2 та Mogensen D8483, магнітні сепаратори, віброживильники, конвеєра, норії, система аспірації (циклони, вентилятори). Монтаж обладнання забезпечив швидкий запуск нової лінії виробництва.

 

Начальник управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму Житомирської облдержадміністрації Роман Крисюк, вітаючи працівників підприємства, зазначив: «ДП «Шпат» є одним із бюджетоутворюючих підприємств як Романівського району, так і області в цілому. Модернізація виробничих потужностей, а сьогодні це – запуск нової лінії збагачення польовошпатових руд, дозволить підприємству стати конкурентоспроможним та привабливим для потенційних покупців. Адже в результаті ми отримуємо принципово новий продукт, який дасть можливість забезпечити підприємства скляної промисловості України якісною вітчизняною сировиною».

За словами керівника Сергія Раковця, потужність нової лінії – 3 тис. тонн на місяць збагачення сировини, а це – 15 додаткових робочих місць. Також планується експортування продукції до Республіки Білорусь.

Всі гості свята спостерігали за запуском нової лінії виробництва на ДП «Шпат» та процесом збагачення руд. А також ознайомились із тією продукцією, яка виготовляється із польовошпатових руд, та історією створення підприємства.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up