У Житомирській області почистять річки Хомора та Случ

У Житомирській області почистять річки Хомора та Случ

Продовжуючи роботу у напрямку покращення стану забруднених річок, 27 липня в Баранівській райдержадміністрації відбулось засідання районного штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на річках Хомора та Случ.

Стан забруднених річок залишається небезпечним. Саме тому, усі його учасники радилися, як краще очистити водойми.

У засіданні взяли участь начальник управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації Вадим Войцешук, начальник управління цивільного захисту населення облдержадміністрації Сергій Безносюк, заступник начальника обласного управління водних ресурсів Олег Микитин, генеральний директор ТОВ «Понінківська картонно-паперова фабрика» Сергій Коренєв, голова райдержадміністрації Микола Вельчинський.

Микола Вельчинський  зауважив, що завдяки спільним зусиллям керівництва області та району, Понінківської картонно-паперової фабрики, усіх зацікавлених установ та організацій вдалося локалізувати цю проблему і на сьогодні вже не така критична ситуація, яка була на початку. Відповідно до цього було розроблено протокол щодо спільного напрацювання подальших кроків по ліквідації забруднення р. Хомора та попередження забруднення р. Случ.

Відео дня

Штабом з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації розроблено технічне завдання по проведенню розчистки русла річки Хомора від донних мулових відкладів та осаду на території Першотравенської селищної ради.

ТОВ « Поніківська картонно-паперова фабрика»  найближчим часом приступає до виконання робіт з проведення розчистки русла річки Хомора із застосуванням драглайну та мулового насосу від донних мулових відкладів та осаду на території Понінківської селищної ради  від місця скиду та на території Першотравенської селищної ради. А також забезпечить вивезення піднятих донних відкладень та осаду на власні очисні споруди.

Як повідомив генеральний директор ТОВ «Понінківська картонно-паперова фабрика» Сергій Коренєв, на даний час в повному обсязі відновлено роботу однієї паралельної лінії очистки. Зараз триває робота з відновлення другої лінії. Також відновлена аерація, робота першого та другого радіального відстійника, колектора та встановлений бетонний лоток.

Сьогодні керівництво фабрики готове посприяти у відновленні роботи греблі у Першотравенську. Адже, коли рівень води підвищиться, річка краще і швидше буде очищуватися.   

Вадим Войцешук повідомив, що в Міністерстві екології та природних ресурсів України відбулася нарада з даного питання, за результатами якої дано відповідні доручення в межах Хмельницької та Житомирської областей. Це перегляд дозволів на спецводокористування, коригування відповідно до ситуації, перегляд граничних норм концентрацій шкідливих речовин у воді, повний перегляд режимів користування, в тому числі питання роботи очисних споруд. Зараз основне завдання  не тільки очистити річку, а й куди вивозити відкладення з її дна.

За результатами засідання штабу були прийняті відповідні рішення.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up