Житомир їде на «Бандерштат»

Житомир їде на «Бандерштат»
У середу, 8 липня, о 14.00 в обласній науковій бібліотеці відбудеться прес-конференція, на якій будуть обговорювати один з найбільш помітних щорічних подій країни – фестиваль українського опору "Бандерштат-2015". Запрошуються всі бажаючі і небайдужі до розвитку української культури па патріотизму.

Представники оргкомітету фестивалю "Бандерштат", який пройде в Луцьку і буде тривати з 31 липня по 2 серпня, завітають до Житомира 8 липня.

"Бандерштат" уже встиг зарекомендувати себе не тільки як свято, а ще й як місце зустрічі усього інтелектуального та патріотичного потенціалу країни, хоча частина з них нині перебуває в зоні АТО.

Втім, попри те, що відбувається на Сході, фестиваль не варто відміняти, адже це чергова можливість показати, що попри все українці єднаються й підтримують одне одного.

Відео дня

Сьогодні часто лунають закиди в сторону організації різноманітних патріотичних фестивалів, мовляв «немає куди гроші витрачати у той час як іде війна». І тут принагідно хочеться згадати випадок з історії. Вінстон Черчилль був переконаний, що якщо під час війни не витрачати гроші на розвиток культури, то не буде власне за що воювати.

Житомиряни також матимуть можливість придбати квитки бо ж виграти їх під час розіграшів, які проведуть два місцеві сайти.

За ці гроші можна буде відвідати багато мистецьких заходів, акцій, послухати лекції чи виступи відомих гуртів. Діятиме дитяче містечко, працюватимуть майстри, які наноситимуть патріотичні тату.

Регіональний представник фестивалю Олена Галагуза, відзначає, що в минулі роки важко було і подумати, що настане той день, коли анонсувати цей фестиваль і розповідати про цей фестиваль в обласній науковій бібліотеці, а не ховаючись по пабах.

Довідка 

Всеукраїнський фестиваль  опору  «Бандерштат» — уперше проведений 2007 року на Волині. На фестивалі відбуваються виступи багатьох українських гуртів та проведення майстер класів різного спрямування, котрі пропагуватимуть проукраїнський стиль мислення, українську мову, культуру, життєву активність. «Бандерштат» є мистецьким проектом, що обіймає всі стилі та напрямки сучасної української альтернативної музики. Триває фестиваль три дні і не містить у собі конкурсної основи. До участі у заході допускаються виконавці з усіх регіонів України, що мають награний репертуар рідною мовою, який не містить жодної антиукраїнської пропаганди, ненормативної лексики, не популяризує шкідливих звичок і пропагує українські цінності.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up