Житомирянам розповіли, як боротися з квартирними крадіжками

Житомирянам розповіли, як боротися з квартирними крадіжками
Під час прес-конференції представників Державної служби охорони, 16 січня журналістам розповіли про всеукраїнську охоронну акцію «Квартира під охорону», яка триватиме з 15 по 30 січня 2015 року включно.

Упродовж цього часу жителі області мають змогу скористатися знижкою на проведення монтажних робіт, адже разове  встановлення охоронних приладів дороговартісне. Як повідомляє керівництво УДСО, щомісячна абонентська плата для квартири становитиме лише 100 грн, а будинку – 150 грн.

Ігор Товкач, який тимчасово виконує обов’язки начальника УДСО, зауважив, що акція дає змогу максимально вбезпечити охоронність майна,  водночас здешевлюючи взяття його під охорону.

Під час прес-конференції правоохоронці також розповіли, що кримінальні елементи активно намагаються перешкоджати їхній діяльності.

Відео дня

«Кримінальний елемент – дуже винахідливий. Інколи справа доходить до того, що вищеназвані навіть намагаються знешкодити партульні авто, аби ми не встигли прибути на місце крадіжки», – ділиться начальник відділу техслужби та матеріального забезпечення УДСО В’ячеслав Фещенко.

Показали навіть наочний приклад такої винахідливості – 19 «їжаків», яких зловмисники  розкидали дорогою, аби зупинити групу реагування. Більш радикально злочинці діяли під час спроби пограбування відділення банку у Новогуйвинському, коли шлях виїзній групі перекрили поваленим деревом.

«На щастя, мали групу підкріплення, яка вирушила по об’їзній і встигла прибути вчасно», – каже В’ячеслав Фещенко.

До уваги присутніх представили складові систем охоронної та тривожної сигналізацій. Зазначивши, що підключення до системи сигналізації є своєрідною профілактикою. Адже, маючи намір пограбувати чиєсь житло, зловмисники, зазвичай, роблять розвідку, а наявність сигналізації чи інших технічних засобів захисту часто відлякує профанів.

З розвитком техніки людина навіть на телефоні може бачити те, що відбувається у її оселі. Також існують сигналізації, які реагують на задимлення, затоплення та витік газу,  розповідають у службі охорони.

Перед встановленням сигналізації у помешкання, спеціалісти Державної служби охорони вивчають можливі шляхи проникнення та вираховують оптимальну схему захисту, а людина, орієнтуючись на свій матеріальний стан, обирає для себе найоптимальніший варіант.

Журналісти запитали у правоохоронців, чи можливо  здати під охорону житло лише на окремий період, наприклад, декілька місяців. Адже, беручи до уваги той факт, що, сплачувати за охоронність, наприклад, дачних будиночків нерентабельно, то правоохоронці йдуть громадянам назустріч.

Статистика спроб крадіжок свідчить, що фактор надійності служби охорони становить 99, 9 %. Проте слід зауважити, що з швидкоплинними злочинами, коли крадіжка за часом займає декілька хвилин, боротися поки важко.

У системі УДСО зафіксовано 2 000 помешкань, які охороняються в Житомирській області. З них 1 615 квартири та 380 будинки (інше – гаражі і т. д.).

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up