У Житомирі ДАІшники шукають біти й іншу холодну зброю

У Житомирі ДАІшники шукають біти й іншу холодну зброю
Масштабна міліційна спецоперація триває на території Житомирщини. Серед її завдань – і вилучення з незаконного обігу зброї, боєприпасів та вибухівки.

Дерев’яні біти та ножі, які за зовнішніми ознаками схожі на холодну зброю, вилучили працівники ДАІ у водіїв транспортних засобів на Житомирщині упродовж доби. Саме у цей час на території регіону було організовано масштабний комплекс заходів: посилені наряди правоохоронців патрулюють вулиці населених пунктів, вартують автошляхи та перевіряють підозрілі автівки. Лише у м. Житомирі під час проведення зазначених заходів працівники Державтоінспекції виявили п’ять фактів перевезення водіями в салонах та багажних відділеннях транспортних засобів дерев’яних біт. А у водійській дверці БМВ, якою керував ще один житомирянин, працівники ДАІ виявили ніж.

У подальшому усі ці факти були ретельно задокументовані слідчо-оперативними групами Житомирського міськвідділу міліції. Водночас за кожним з них визначено попередню правову кваліфікацію подій – ч.2 ст.263 (Носіння, виготовлення, ремонт або збут кинджалів, фінських ножів, кастетів чи іншої холодної зброї без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу України. Вилучені предмети направлено на експертне дослідження.

А на Любарщині правоохоронці вилучили ніж у жителя Вінниччини, який він перевозив у своїй автівці за заднім пасажирським сидінням.

Відео дня
style="text-align: justify;"> Остаточно визначити, чи відносяться вилучені предмети до холодної зброї, можливо лише за висновками експертів. Тим не менше, слід нагадати, що за чинним кримінальним законодавством носіння, виготовлення, ремонт або збут холодної зброї без передбаченого законом дозволу карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста двадцяти до двохсот сорока годин, або арештом на строк від трьох до шести місяців, або обмеженням волі на строк від двох до п'яти років чи позбавленням волі на строк до трьох років.

За повідомленням УДАІ УМВС України у Житомирській області.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera Від читача 11:32 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину 09:39 Ще 950 окупантів ліквідовані за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 26 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 26 квітня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up