На Житомирщині міліція проводить "хвойні" рейди

На Житомирщині міліція проводить "хвойні" рейди
У передноворічні дні працівники міліції разом з представниками екологічної служби проводять спеціальні профілактичні заходи, направлені на попередження фактів незаконної вирубки хвойних насаджень. Усі виявлені випадки відповідним чином реєструються, а винуватців притягують до відповідальності згідно з чинним законодавством.

Напередодні новорічних днів традиційно зростає попит на святкові атрибути, головні серед яких, без сумніву, - хвойні зелені красуні. Проте, як відомо, попит породжує пропозицію, а отже, місця стихійної торгівлі наповнюються реалізаторами ялинок і сосен. Добре, якщо продавці хвойного товару знають про його походження і можуть належно це підтвердити. Однак в окремих випадках, звідки дерева, продавцям невідомо.

Відтак, працівники міліції разом з іншими зацікавленими службами проводять на території регіону спеціальні рейди, у ході яких перевіряються і місця зростання ялин та сосен, і місця їх можливого продажу. Окрім того, патрульні наряди працівників Державтоінспекції звертають особливу увагу на вантажний транспорт, який перевозить хвойні дерева, слідкуючи, аби необхідна документація на новорічних красунь була не тільки в наявності, а й у порядку.

– На сьогоднішній день на виїздах з лісових масивів оглянуто понад 500 одиниць автотранспорту, у результаті  чого вилучено понад 100 незаконно зрубаних дерев. Збиток у виявлених випадках складає майже 31 тисячу гривень.  Проте, оцінка шкоди досить умовна, зважаючи на те, що  мова йде про довколишнє середовище, - коментує заступник начальника УМВС Житомирщини Юрій Лебідь. -  Працівники міліції уже провели близько 70 рейдів у місцях стихійної торгівлі і на ринках області. За їх підсумками до адміністративної відповідальності за порушення правил торгівлі притягнено  10 осіб.

Відео дня

Під час одного з таких рейдів у Коростенському районі Житомирщини правоохоронці зупинили автомобіль ГАЗ під керуванням жителя Овруччини. У напівпричепі водій перевозив хвойні дерева, проте надати відповідні документи на свій вантаж він не зміг, оскільки таких не мав узагалі.

За таких обставин керманича разом з транспортним засобом було доставлено до міськвідділу міліції. Водночас інформація про подію була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньо визначеною правовою кваліфікацією за ст.246 (Незаконна порубка лісу) Кримінального кодексу України. У рамках розпочатого досудового розслідування міліція з’ясовує походження хвойних дерев і маршрут слідування їх перевізника.

Правоохоронці ж вкотре нагадують про правову відповідальність за недбале відношення до природи. Статті як адміністративного, так і кримінального кодексів чинного законодавства передбачають покарання і за незаконну порубку, ушкодження або знищення лісових культур, і за порушення правил торгівлі.

За повідомленням СЗГ УМВС України у Житомирській області

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину 09:39 Ще 950 окупантів ліквідовані за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 26 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 26 квітня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up