Будьте обережні! Житомирянам пропонують роботу наркокур'єра в Російській Федерації. Аудіозапис

Будьте обережні! Житомирянам пропонують роботу наркокур'єра в Російській Федерації. Аудіозапис
Наразі у Житомирі проводиться злочинна схема. Деяким людям телефонують та пропонують роботу в Російській Федерації кур'єром за 5000 грн на тиждень. Як виявилося, робота полягає у доставці незаконної суміші для паління – так званих «спайсів».

Історія почалася з того, що на мобільні телефони житомирянам з незнайомих номерів почали надходити СМС, у яких пропонували роботу кур’єра. Серед головних вимог були всього дві: вік від 21 до 38 років і можливість виїздити у тимчасові відрядження на територію Росії. Заробітну плату обіцяли від 10 000 гривень, що для Житомира є доволі дивним явищем.

Журналісти «20 хвилин» вирішили провести експеримент та дізнатися, що ж то за роботу таку пропонують. Коли зателефонували на номер, з якого прийшло повідомлення, слухавку підняла дівчина та повідомила, що по Україні вакансії всі закриті й залишилася тільки робота з виїздом у Російську Федерацію на 3 місяці.

«Потрібно попрацювати кур’єром на території Росії 3 місяці. Оплата в місяць 100 тис. рублів. Виплата кожного тижня. Проїзд і проживання вам сплачує компанія. Працювати потрібно з 11 до 22 години без вихідних. Доставка товару по місту пішки та громадським транспортом».

Відео дня

На питання, що за товар, нам відповіли, що це посилки до 10 кг, але більш детально можуть розповісти напряму самі ж роботодавці. Для цього лише потрібно залишити контактний номер, на який зателефонують протягом двох днів.

Після реєстрації дзвінка нашому журналісту дійсно зателефонував так званий роботодавець, який представився Олексієм. Чоловік розповів, що це робота з нелегальними сумішами для паління, які потрібно розповсюджувати в Російській Федерації.

Детальніше представимо вам діалог, який відбувся між журналістом та «нелегальником». У розмові «О» – це невідомий чоловік, а «Ж» – наш журналіст:

О: Роботу пропонуємо з нелегальними сумішами для паління.

Ж: Це нелегальна робота?

О: Так, нелегальна.

Ж: Виходить, що не тільки нелегальна,  ще й кримінальна?

О: Так.

А чи готові ви за 10 000 гривень сісти у в’язницю на 12 років?

На цю пропозицію, звичайно, наш журналіст не погодився, а згодом отриману інформацію передав працівникам поліції. 

Як розповіли в Головному управлінні поліції в Житомирської області, подібна інформація їм ще не надходила, однак якщо такі факти є, то житомирян просять звертатися в управління поліції.

Осіб, які беруть участь у такій діяльності, чекає покарання за ст. 307 «Незаконне виробництво чи збут наркотичних засобів». Якщо ж виявиться, що до цього причетна організована група, то їх чекає більш серйозне покарання – позбавлення волі на 9-12 років. Тих, хто погодиться на подібну пропозицію, чекають аналогічні санкції.

Тому перш ніж йти на необдумані кроки, подумайте, чи варті 10 000 гривень 12 років в'язниці.  Бажаємо вам, дорогі житомиряни, не потрапляти на гачок «легкої наживи», яка може коштувати вашого життя та свободи.

Запис розмови:

 

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (6)
  • Анонім

  • Ирина Новожилова

    Ці оголошення досі висять у салонах тролейбусів .І нічо..Де ж поліція.Ця контора у приміщенні "Глобала" сидить, кажуть
  • Анонім

    Внимательней прочтите. Там же написали, что сообщили
  • Анонім

    треба у поліцію заявити....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up