Індустріальний парк «Косростень» створить більше 1000 робочих місць

Індустріальний парк «Косростень» створить більше 1000 робочих місць
До реєстру індустріальних (промислових) парків України 25 березня 2014 року рекомендовано включити індустріальний парк «Коростень» (м. Коростень Житомирської області).

Таке рішення прийняте на черговому засіданні постійно діючої при Міністерстві економічного розвитку та торгівлі України Міжвідомчої комісії з підготовки рекомендацій щодо включення індустріальних парків до цього Реєстру.

У поточному році буде оголошений конкурс на вибір керуючої компанії індустріального парку «Коростень».

«Створення індустріального парку, по-перше, розширює можливості у роботі з інвесторами, а по-друге, стимулюватиме розвиток області: підвищить його конкурентоспроможність, сприятиме створенню нових робочих місць, забезпечить умови для розбудови сучасної виробничої та ринкової інфраструктури», – зазначив директор департаменту інвестиційно-інноваційної політики та розвитку державно-приватного партнерства Мінекономрозвитку Віктор Коваленко.

"В 2013 році Житомирський регіональний центр з інвестицій та розвитку провів 2 змістовні круглі столи у місті Коростені за результатами яких було прийнято рішення про супровід Коростенської міської ради в створенні індустріального парку. Ми розробляли концепцію з метою підвищення інвестиційного іміджу Житомирської області. Прийняттю позитивного рішення також посприяла прогресивна позиція Коростенського міського голови Володимира Москаленка щодо розвитку індустріального парку. Володимир Васильович єдиний міський голова в Житомирській області, який досить тривалий час вбачав забезпечення інвестиційного розвитку Коростенщини шляхом залучення інвесторів у будівництво промислового парку" - Мирослав Кілар, директор Житомирського РЦІР Держінвестпроекту України.

При облаштуванні індустріального парку «Коростень» створиться понад тисячу додаткових робочих місць, а його окупність буде досягнута протягом 1 року. Буде залучено понад 63 млн. доларів прямих інвестицій.

Розробники концепції:

Мирослав Кілар - директор Житомирського регіонального центру з інвестицій та розвитку;

Віталій Сівко - заступник директора Житомирського регіонального центру з інвестицій та розвитку;

Олексій Жилін - начальник управління економіки Коростенської міської ради;

Наталія Лискова - начальник відділу місцевого економічного розвитку управління економіки Коростенської міської ради.

Нагадаємо, що за чинним законодавством Держінвестпроект включає індустріальний парк до Реєстру індустріальних (промислових) парків у дводенний строк із дня надходження повідомлення від Мінекономрозвитку про відповідне рішення комісії.

За повідомленням Житомирського регіонального центру з інвестицій та розвитку

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up