Податківці розповіли, чому страйкує «ЖЛ»

Податківці розповіли, чому страйкує «ЖЛ»
Податківці розповіли, чому страйкує «ЖЛ»
18 листопада працівники фабрики «ЖЛ» в черговий раз намагалися люструвати чиновників - на черзі у страйкувальників були податківці. Як розповідають самі податківці, під час страйку двох працівників відомства травмували.

З приводу цього факту, та заяв «ЖЛ» про те, що податківці порушують їхні права, у Головному управлінні ДФС зібрали брифінг для представників преси. Активістів ТДВ«ЖЛ», які , за їхніми словами, прийшли висвітлити свою точку зору, до зали не пустили. Не дозволили увійти й деяким журналістам, пояснюючи це тим, що вони заздалегідь не акредитувались.

В.о. начальника  ГУ ДФС  у Житомирській області Лілія Куришко розповіла, що ТДВ «ЖЛ» є одним з великих платників податків  області. Згідно документації за 2013 рік підприємством  до зведеного бюджету сплачено 29,1 млн. гривень, а станом на 1 листопада 38,4 млн. Протягом 2013 року до відшкодування з бюджету підприємством заявлено 86,8 млн. гривень. Податківці розповідають, що сума відшкодування значно завищена, а це є злочином.

У зв`язку з цим фактом, слідчим управлінням фінансових розслідувань розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні , щодо службових осіб  ТДВ «ЖЛ» за фактом незаконного відшкодування з державного бюджету ПДВ у особливо великих розмірах та ухиляння від сплати податків. Досудовим розслідуванням встановлено, що протягом 2013 року службові особи ТДВ «ЖЛ» відобразили в бухгалтерському та податковому обліку ведення безтоварних операцій з придбання великої кількості товару у фіктивних підприємствах. Підприємство, маючи річну потребу в цукрі 25 тис. Тонн, як розповідають податківці, за документами нібито придбало 40 тис. тонн  Як встановило слідство,в складських приміщення цукор ніколи  не зберігався.

Відео дня

Податківці вважають, мирні акції протесту працівників ТДВ «ЖЛ» не є зовсім мирними і пов`язані з  намаганнями приховати власну протиправну діяльність. Наслідком останнього протесту, як розповідають у податковій, є травми у рядових співробітників. Раніше прес-служба управління Міндоходів, повідомляла, що  після падіння у сміттєвий бак молодший інспектор отримав травму голови, а технічний працівник комп’ютерного відділу, отримав травму руки. В той же час, заступника начальника головного управління Міндоходів у Житомирській області Володимира Гірука крізь, так званий, «коридор ганьби», який створили пікетувальники, пропустили без перешкод. Як пояснюють активісти, їм вже увірвався терпець, адже мітинг не перший: через «коридор ганьби» пройшли всі працівники податкової, проте двом не сподобалося, що люди кричать їм «ганьба» і вони почали штовхатися. Наступного разу, запевняють, до баку полетять начальники, звісно, якщо вийдуть до людей.

У свою чергу, мітингувальники і далі притримуються думки, що дії податкової є вказівкою згори. Раніше власник контрольного пакету ТДВ «ЖЛ» Ігор Бойко заявляв, що «кошмарити» фабрику податківці почали після його відмови давати хабар Генпрокуратурі. Абсурдність питання з відшкодуванням податків працівники пояснюють тим, що сама ж податкова, згідно своїх власних попередніх перевірок, назначає суму відшкодування. Підприємець не може сам прийти до податкової і «попросити» певну суму відшкодування.

Також працівники говорять, що податкова не зазначила у справі, яка сума коштів не була відшкодована підприємству за попередні роки і, за словами працівників, осіла у самій податковій.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 У квітня на Житомирщині сталось 27 ДТП з потерпілими, двоє людей загинули 17:00 Мінреінтеграції: Українцям, які виїхали з ТОТ, на період оформлення документів надається комплексна допомога 16:40 Захисники України можуть безкоштовно отримати евакуаційні візки «Brammer» 16:20 На Звягельщині поліцейські врятували 30-річного чоловіка від самогубства Від читача 17:28 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 16:00 У Житомирі покажуть норвезький документальний фільм про змагання Norseman 15:42 У міськраді головам правлінь ОСББ роз'яснили, як застосовувати законодавчі зміни на практиці photo_camera 15:23 Відкрито реєстрацію на вступні випробування до магістратури та аспірантури 15:00 Житомирські вибухотехніки поліції розміновують деокуповану частину Харківщини play_circle_filled photo_camera 14:41 На фронті героїчно загинув житомирянин Віталій Святненко 14:21 Житомир потребує донорської крові всіх груп з негативним резусом 14:00 У поминальну неділю організують спецпідвіз до міського цвинтаря, – міськрада 12:41 У Звягелі в ДТП з автобусом постраждав хлопчик-пішохід 12:20 Лікар, якого викрили на хабарі за фальсифікацію діагнозу військовозобов’язаному, не має жодного відношення до ТЦК та СП - заява ТЦК 12:00 Прохолодні ночі і теплі дні - погода у Житомирі 11:40 У Бердичеві екологи виявили факт забруднення річки Гнилоп’ять каналізаційними стоками 11:40 У Житомирі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму (Новини компаній) play_circle_filled 11:00 25 травня у Житомирі відбудеться фестиваль дитячих таборів «Літо разом» 10:41 Спрощено отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого захисника і захисниці 10:19 Житловий комплекс, який збудують для ВПО в Житомирі, матиме надсучасне укриття
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up