Світлана Ющенко: «Я відчуваю любов і вдячність до театру. Ця професія мені потрібна»

Світлана Ющенко: «Я відчуваю любов і вдячність до театру. Ця професія мені потрібна»
Артистка драми. Творчий девіз: «Не здаватися: працювати, працювати й працювати».

Театральне мистецтво я для себе відкрила вже коли почала працювати у театрі. 

У третьому класі я уявляла себе брюнеткою, у дуже довгій чорній сукні, на великих підборах. І я стою на сцені. Очевидно, вже тоді на підсвідомості я хотіла бути артисткою. Проте я довго вагалася з вибором професії. Після 9 класу приїхала поступати в училище культури на режисерський відділ. Тоді після 9 класу не брали. Тому я повернулася до школи. Після 11 поступила в політехнічний інститут. Але в школі всі були впевнені, що я буду артисткою. Радили йти в театральне. Але попереджали, що мене чекає доля тамади на весіллі або клоуна на дитячому святі.

Останньою краплею підтримки для мене були слова мами, яка запевнила йти навчатися в училище культури.

Відео дня

Після закінчення вузу мене направили працювати в село Кропивня. Зі сльозами я туди їхала, а мама підбадьорювала. Лякали, що в театр можу навіть і не йти. Бо хлопців беруть, а дівчат і так вистачає. Але я вирішила спробувати прийти влаштовуватися на роботу в житомирський театр ім. І. Кочерги. 

За знаком зодіаку я близнюки. Сьогодні я мрію про одне, а завтра про інше. Я кожного дня живу з вибором в усьому. Але мені хоч в одному пощастило – з вибором професії. Я рада, що свого часу обрала театр.

Я відчуваю любов і вдячність до театру. Ця професія мені потрібна.

Коли в роботі присутній нерв, крик, щось не вдається – я закриваюся і вже не можу себе повністю віддавати роботі.

Ще в школі мені здавалося, що я дуже висока. Працюючи в театрі, я зрозуміла, що це мій плюс.

Мені страшно від того, що я не нервую перед виходом на сцену. І я намагаюся себе змусити це робити. Адже так і має бути, це добре коли є хвилювання. Бо воно додає певного куражу. Це таке задоволення, коли тебе трусить від страху, від переживання, а виходиш на сцену і воно потоком з тебе спадає. Ти відчуваєш справжнє задоволення від тієї легкості та свободи. 

У період, коли немає вистав, задаюсь питанням: «Чому я тут, чим мені займатися?» А коли ти напрацюєшся – з`являється приємне відчуття: «О! То я ще щось роблю в цьому світі».

Думки покинути театр виникають у мене щоразу, коли не виходить зіграти роль. Коли я розумію, чого від мене вимагає режисер, але я не можу цього зробити.

Перша моя роль в театрі – у виставі «МАТЕРЛІНК в СТИЛІ NEW».  Коли я вперше побачила цю виставу, то на другий день пішла до костьолу і молилася. Просила прощення.

Для мене це був страх – грати у такій виставі. Всередині наче все обірвалося, потім стало на воє місце і знову обірвалося. За одну секунду і жар, і голод. Але розуміла, що треба перебороти себе, свій страх і сором’язливість. Бо тепер театр – це моя робота.

Кожен образ – це важка праця, нові фарби, які ти додаєш у свою роль. Це те, що робить нашу театральну роботу більш цікавою, не буденною.

Моя улюблена акторка театру – це Марина Іваненко. Вона для мене приклад тієї жінки, яка є втіленням мудрості, краси та адекватності. Вона добра та мудра наставниця.

Я критично ставлюсь до себе.  Дуже глибоко переживаю, коли мені не вдається зіграти так, як того вимагає режисер чи хочу я сама. Навіть тижнями буває депресія.

Похвала це, звичайно, приємно. Але я не дуже довіряю людям.

Скільки вже працюю в театрі, але мама вперше побачила мене на сцені на прем’єрі вистави «Кайдашева сім`я». Вона сиділа у партері. І вже на поклоні, коли зал аплодує, дарують квіти, я помічаю в залі заплакані від щастя мамині очі. Це було для мене справжнє щастя.

Процес репетицій – це і сміх, і сльози.

Я навіть ніколи й не думала над тим, чи можу я не працювати в театрі.  Я просто нічого більше не вмію. В побуті я все можу. А от опанувати іншу професію, окрім акторської, я б мабуть не змогла.

Я горда тим, що працюю в театрі. Бо моя професія дуже цікава. Якби його не було, я б не була Світлана Ющенко.

Я мрію зніматися в кіно. І чомусь мені хотілося б знятися у фільмі військової тематики.

Успіх для мене – це коли ти багато і важко працюєш, вже виснажена, знесилена, а кінцевий результат приносить ейфорію, заряд високих емоцій.

Я мрію, щоб у мене була сім`я: чоловік та діти. І хай Бог дасть мені сили все це оберігати. Хай дасть мудрості залишитися у своїй професії. І отримувати від життя задоволення. 

Я люблю театр за те, що він не дає мені сидіти на місці, допомагає отримувати задоволення від життя. Робить моє життя цікавим та різноманітним. Люблю театр за те, що він дає мені світлу надію на майбутнє.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину 09:39 Ще 950 окупантів ліквідовані за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 26 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 26 квітня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up