СРС реформація

А ви часто заводите бесіду з нашими житомирськими таксистами? Знаєте, адже ці люди часто можуть сказати значно більше ніж депутати та наші громадянські діячі. Часто іхні погляди направлені на ті проблеми, які у кожного з нас на думці, але ще знайшли свого вияву. Одного разу, я повертаючись додому на таксі, як це часто трапляється, розговорилась з таксистом. Виявилось, що чоловік з родини військових (його діди та батько були офіцерами). Його син також отримує військову освіту хіміка-ядерника. У зв'язку з обставинами, що склалися і син, і батько працюють таксистами. На питання про повістку та присягу однозначно відповідає, що підуть і будуть захищати свою країну незалежно від того на чиїй стороні правда. Військовий зобов'язаний захищати, політик - приймати рішення. Кожний повинен займатись своєю справою і робити це відповідально. 

В країні, яка є  корупційною на всіх рівнях, відповідальне ставлення до роботи - це нонсенс. Погодьтесь, що обираючи професію і отримуючи освіту, мало хто може собі уявити, що наступить момент коли ти будеш змушений робити те, на що ти вчився і в твоїх інтересах вміти робити це добре. Сьогодні військова професія - це реальна загроза життю. Відсутність реального уявлення про те, як виконувати свої обов'язки і сумнівне володіння вміннями, які необхідні для збереження власного життя - причина відмови служити на благо своєї держави. Додамо до цього недбале ставлення політиків та чиновників для забезпечення гідних умов для військових, безглуздість політичних рішень і строкатий потік балачок, замість експертних оцінок того, що відбувається - ми маємо те, що маємо. Наші призивники уникають службу і абсолютно праві. Система, яка склалась в нашій державі, просто вб'є їх і про їхніх рідних ніхто не зможе піклуватися.

Зараз ми і наші захисники виживаємо тільки завдяки самим собі. Наші воїни виживають на сході завдяки тому, ким самі є. Наш малий бізнес виживає завдяки тому, що вміє крутитись і з кожною новою податковою реформою все вправніше. Волонтерські організації, які надають допомогу як військовим, так і біженцям діють завдяки активним та небайдужим людям і саме ЇХ наполегливість дає результат. Давайте подивимося масштабніше: наша країна виживає сьогодні, тому що її географічні умови роблять її хоч і збитковим на даному етапі проектом, але перспективним в майбутньому (багаточисленні кредити тому підтвердження). Уявімо собі завод. Невеликий, але з хорошим технічним устаткуванням, дешевою робочою силою і розташований недалеко від важливої транспортної розв'язки. Виходячи із "вигідних" бізнес стратегій варто продати все обладнання, людей відпустити гуляти, а саму локацію привести в жахливий вигляд. Цінність штучно втратиться і ми зможемо провернути нову вигідну угоду. Такі дії традиційні для наших політиків, вони мислять відповідно до того, ким вони є. Нам щастить обирати не політиків, а бізнесменів. Український народ чудовий. Він, жертвуючи собою, допомагає ставати багатим людям - непристойно багатими. 

Так було і так є, а чи буде в майбутньому - питання кожної людини. Якщо ти вирішив обрати професію вчителя, не вступай в педагогічний тільки тому, що пройшов на бюджет. Якщо ти юрист, то вивчи закони, а не розраховуй тільки на свою печатку. Якщо ти політик, так не купуй собі мандат, а розвивай в собі мистецтво бути політиком.  Ми зобов'язані ставитися до свого життя не тільки із погляду  "вигідно", а і з сторони "відповідає". Фактор вигідності може змінитись в будь-який момент і небезпека з'явиться там, де було безпечно. Сьогодні кожний з нас повинен подумати про те, ким він є і жити у відповідності з цим. Тільки таким чином ми збережемо Себе, наші Родини та Суспільство.

Коментарі (0)

А ви часто заводите бесіду з нашими житомирськими таксистами? Знаєте, адже ці люди часто можуть сказати значно більше ніж...

Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up