Через Євро 2012 житомирским школярам скоротять навчальний рік на місяць

Через Євро 2012 житомирским школярам скоротять навчальний рік на місяць
У зв'язку з проведенням чемпіонату Європи з футболу, Євро-2012, навчальний рік для житомирских школярів закінчиться на місяць раніше — вже 29 квітня. Так само раніше відбудеться в наступному році і зовнішнє незалежне оцінювання.

Орієнтовно, розпочнеться тестування географією 14 травня. Завершальними будуть тести з біології - 7 червня. І все — заради Євро, яке стартуватиме вже 8 червня 2012 року.

Житомирські школярі зможуть відчути зміни вже зовсім скоро — осінні канікули цього року розпочнуться на тиждень раніше — 24 жовтня.

Як розповіла газеті «20хвилин» Світлана Ковтуненко, заступника начальника управління освіти житомирської міської ради, ще в липні Міністерство освіти і науки України розіслало наказ з рекомендаціями завершити навчальний рік раніше на місяць.

Відео дня
>- Ми отримали рекомендації міністерства в липні і довели їх до вчителів. Навчальний рік в житомирських школах розпочався вже з орієнтацією на нові зміни, - сказала Ковтуненко. - Але навчальні програми не зменшаться. Вони якими були, такими і залишаться. Їх просто оптимізують. Головне, щоб не було взимку карантину.

Відповідно до навчальних програм, по кожному предмету є розширений методичний лист міністерства, який дає чіткі рекомендації по оптимізації і плануванню навчального року. Планується, що на осінніх канікулах по кожному предмету відбудуться методичні наради, на яких ще раз розглянуть оптимізацію програм до скороченого навчального року. Тоді буде вирішено, що потрібно буде робити в короткій другій чверті і одразу плануватимуть роботу на друге півріччя.

За словами Світлани Ковтуненко, так само мають змістити і вступну кампанію у ВУЗах. Проте, як це буде, поки невідомо. Очікується, що про зміни можна буде дізнатись ближче до зимових канікул, коли учням потрібно буде замовляти предмети на атестацію. Поки ж ніяких змін, наприклад, на сайті ЖДУ імені Івана Франка немає.
 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
14:00 Травень розпочнеться в Україні з сухої і теплої погоди 12:41 У Житомирі нагородили переможців та призерів батлу «Я – козацького роду» 12:19 У лісосмузі біля Радомишля знайшли сім боєприпасів часів минулих війн 12:00 Оновлюйте дані в ТЦК уже сьогодні Від читача 16:43 Проєкт "БРАМА" об'єднує громадян державного та приватного сектору 11:41 Житомирська обласна філармонія запрошує: афіша травня 11:21 У Бердичеві нетверезий чоловік на зупинці кинув піротехнічний засіб - пролунав вибух photo_camera 11:00 На автошляхах області тривають поточні ремонти 10:39 27-річний житомирянин організував шахрайський «бізнес» на сортуванні олівців 10:20 Житомирське «Полісся» перемогло полтавську «Ворсклу» з рахунком 1:0 10:00 Прокуратура Житомирщини відстояла в апеляції реальне покарання коростенцю – 5 років в’язниці за глорифікацію ворога 09:40 ЗСУ ліквідували 1250 окупантів - дані на 30 квітня 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 30 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 30 квітня: все про цей день, яке церковне свято, що не можна робити і погода у Житомирі 17:56 Медичний висновок для тих, хто хоче взяти дитину в сім’ю, стане цифровим, а сам медогляд оптимізується - Мінсоцполітики 17:23 У Житомирі під час весняного загальноміського прибирання вивезено 866 м3 сміття, було залучено 288 працівників комунальних підприємств 17:00 Житомир попрощався із двома Захисниками - Олександром Рудюком і Дмитром Пінчуком 16:41 Найближчими днями у Житомирі потепліє до +25, очікується висока пожежна небезпека 16:20 Чемпіоном України з триатлону на суперспринтерській дистанції став представник Житомирської школи вищої майстерності Ілля Гончарук 16:05 Найкращі виробники міжкімнатних дверей в Україні (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up