На відборі "Art-Now Session" житомирянам показували майбутнє

На відборі "Art-Now Session" житомирянам показували майбутнє
В Житомирі 9 липня вперше відбувся відбір до всеукраїнського мистецького проекту "Art-Now Session".

Проект аrt-now session - це новий проект від мистецької платформи "Квартира FM", який стартує в багатьох містах України, а його фінал відбудеться у вересні в Луцьку.
В Житомирі організацією туру займається “Кавоманія”, де власне  й представлені роботи учасників, інформаційний портал “ТиДиви” та Олена Гаєвська зокрема.

Відео дня
>Конкурс цікавий тим, що діючи в рамках однієї теми, митці можуть показати образотворче та прикладне мистецтво у різних жанрах — живопис, графіка, фотографія, скульптура, дизайн, інсталяція. В Житомирі поки що представлені лише картини, фото та графіка. 

- Ми  не обмежували учасників ні в чому, окрім теми конкурсу "Ми бачили майбутнє". Зараз у нас представлено 15  картин 8 митців, але ми приймаємо роботи ще до 2 серпня. Після цього кваліфіковане журі визначить трьох переможців, які поїдуть представляти наше місто в Луцьк, а ще трьох переможців визначать відвідувачі виставки, - розповіла Олена Гаєвська.

На презентації проекту "Art-Now Session" в Житомирі місцеві музиканти спробували показати власне бачення роботи і втілити це все у музиці.

Сергій Яроменко на саксофоні  зіграв картину Світлани Новіккової  "Подорож у майбутнє".

Дует інший погляд під музичний супровід почитали вірші, які відображали на їхній погляд картину Сергія Носка  "У білому" та Тетяни Свіридової "Любов до урбанізації".

 "Любов до урбанізації" показала у своєму танці Ульяна Кузьмінська.

Власне бачення все цієї ж картини на клавішних зіграв Олесь Ткачук, а потім ще на гітарі відтворив "Чуєш себе" Віталія  Правицького.

Картина Сергія Носка "Прадуб"  прозвучала у виконанні Сергія на флейті.

Вячеслав Поліщук  на гітарі зіграв мелодію до картини Носка "Криниця".

Іван Кошкін та Кирил БалабухА виконали оригінальну композицію на перкусіях до "Медитації"  художника Ant-Ti .

- Важливо, що усі учасники, які сьогодні грали, танцювали або читали вірші побачили картини лише за годину. а той менше до виступів. Фактично кожен із них просто імпровізував дивлячись на обрану роботу, але гадаю у них все вдалося якнайкраще, - пояснила Олена Гаєвська.

Відвідувачі виставки визначили кращим втіленням картини музичні імпровізації Уляни Кузьмінської - 3 місце, дует перкусій - 2 місце, а переможцем став - Олесь Ткачук. Організатори вручили їм дипломи про перемогу та подарунки, втім до Луцька поїдуть лише картини. 

На закінчення презентації проекту усі учасники відіграли кількахвилинний спільний джем.

Більше про мистецький проект та його учасників читайте у газеті "20 хвилин" - №28 від 13 липня.

 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up