Десятка найкращих українських трансферів цієї зими

Десятка найкращих українських трансферів цієї зими

 

Андрій Ткачук

Поговоримо про український футбол. Узимку ми не граємо, і вина тому не холодні зими, а маленька кількість команд у прем’єр-лізі. Не хотілось би розпочинати з проблем, яких в УПЛ достатньо, а висвітлити найцікавіше. Зимні трансфери, хто куди перейшов ось що цікаво в українській ПЛ взимку. Я пропоную вам свою десятку найцікавіших трансферів зими-2015.

  1. Дмитро Чигринський,  амплуа захисник

Вільний агент із «Шахтаря» в «Дніпро». За офіційними даними сайту (Football.ua), Дмитро заключив контракт до кінця сезону, а отже в нього немає права на помилку.

У минулому захисник «Барселони», «Шахтаря» та збірної України пропустив багато матчів через тяжкі травми і в «Шахтарі» зіграти шансів не мав. Один із найталановитіших гравців захисної ланки збірної України XXI ст. отримав другий шанс, і я вважаю цю подію найцікавішою в зимніх трансферах.

  1. Роман Безус,  амплуа півзахисник

Трансфер з «Динамо» в «Дніпро». Роман відіграв за «Динамо» 33 матчі та забив 4 голи. Виступав у період 2013-2015 років. Велика конкуренція та часті травми не дали потенційному півзахиснику розкритися на повну. Тому свою професійну здатність він буде доводити в Дніпропетровському «Дніпрі».

  1. Антунеш Віторіну, амплуа – лівий захисник

Трансфер з «Малаги» в «Динамо». За період зимніх трансферів витрати на португальського захисника склали 6  млн євро, для киян це не рекорд, але в режимі жорсткої економії сума завелика. Зліва у захисті «Динамо» найжахливіші проблеми, які пов’язані з містичними  подіями.

За минулі три роки жоден футболіст не зміг проявити себе на постійній основі. Це і важкі травми Селіна, а потім і Макаренка, нерозуміння тактичних схем Тремулінасом та недосвідченість Микити Бурди. Тому розраховуємо на футбольну мудрість та значний досвід Антунеша.

  1. Ежідіо Перейра,  амплуа – лівий захисник

Перейшов з «Крузейро» в «Дніпро». Перехід Ежідіо, перш за все, пов’язаний із втратою Івана Стрініча. Позицію лівого захисника Іван закривав з 2010 року і за цей час проявив себе як високоякісний спеціаліст. Перейра перейшов із дуже технічного чемпіонату, тому я не сумніваюся, що в атаках «Дніпро» додасть, але чи впорається він із силовою боротьбою, якою славляться європейські ліги, – ось у чому питання та великий ризик.

  1. Іван Стрініч, амплуа – захисник

Вільний агент із «Дніпра» в «Наполі». Стрініч відіграв 84 матчі та забив 4 м’ячі за період 2010-2015 років. Був невід’ємною ланкою оборони «Дніпра», але легкість його втрати доводить нам протилежне. Втрата основного лівого захисника може сильно вплинути на кінцевий результат у сезоні.

  1. Максим Малишев та Руслан Малиновський, амплуа – півзахисники

Я не міг не згадати найталановитішу молодь України та незмінних чародіїв луганської команди. Продовження оренди до кінця року із «Шахтаря» в «Зорю» – Луганськ. Обидва півзахисники вже виступали в першій половині чемпіонату за «Зорю» і вразили мене своєю майстерністю, а після бразильського турне із «Шахтарем» знаходяться в прекрасній формі. В очікуванні продовження сезону сподіваюсь на ще більш точні передачі та ще більш красиві перемоги та голи.

  1. Клейтон Шав’єр,  амплуа – півзахисник

Вільний агент із «Металіста» до «Палмейрас». Найцінніша легіонерська втрата за останні роки. Клейтон був не тільки капітаном «Металіста», а й незамінною «ізюминкою» всього українського футболу, і його втрата розчарувала вболівальників усієї ПЛ. Статистика Шав’єра: 109 матчів, 46 голів.

  1. Кирило Ковальчук, амплуа – півзахисник

Вільний агент із «Чорноморця» в «Металіст». Значне підсилення харків’ян у складну для них годину. Головною задачею Ковальчука є заміна низки гравців, яких «Металіст» утратив. Буде цікаво спостерігати за його роботою в новій команді.

  1. Крістіан Вільягра,  амплуа – захисник

Вільний агент із «Металіста» в «Росаріо Сентраль». Заключне доведення того, що в Харків пришли важкі часи і наступні роки будуть найважчими. Статистика: 101 матч, 5 голів.

  1.   Іван Бобко, амплуа – півзахисник

Вільний агент із «Чорноморця» в «Металіст». Повний перехід «Металіста» на жорстку економію фінансових ресурсів змусив відмовитися від ключових гравців іноземного походження і переключитися на український ресурс. Чи принесе це дивіденди, подивимося в другій частині УПЛ, а поки хочеться побажати успіхів Івану та швидше підтягуватися до рівня національної збірної.

 

Коментарі (0)

Наші в Європі: чи є шанси на ¼? Четвер, 19-го березня у Києві та Амстердамі відбудуться матчі відповіді українських команд...

Десятка найкращих українських трансферів цієї зими   Андрій Ткачук Поговоримо про український футбол. Узимку ми...

Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину 09:39 Ще 950 окупантів ліквідовані за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 26 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 26 квітня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up