В Червоноармійському районі пропонують видобувати пісок та розливати воду

В Червоноармійському районі пропонують видобувати пісок та розливати воду
Вадим Ліскі
Житомирський інвестиційний центр визначив п’ять найбільш перспективних напрямків в Червоноармійському районі.

«Визначені експертами напрямки мають значний та реальний потенціал. Для залучення коштів та реалізації конкретних інвестиційних проектів необхідне виконання тільки двох основних вимог: сприяння влади усіх рівнів та створення професійних бізнес-планів», - підкреслює директор Житомирського інвестиційного центру Вадим Ліскі.

За його словами, Центр вже розпочав підготовчу роботу із розробки інвестпроектів.

Першими двома напрямками є відновлення видобування кварцового піску та виготовлення скла. За експертними розрахунками, існуючих потужностей родовищ достатньо для початку повноцінного процесу видобування піску та запуску невеличких скляних заводів, які колись успішно працювали в саме в цьому районі.

Наступний напрямок - інфраструктурні проекти. Вдале географічне розташування району – поруч з трасою Київ-Чоп - створює можливість для розбудови масштабних логістичних комплексів за рахунок як іноземних, так і вітчизняні інвесторів.

Перспективним є запуск лінії з випуску бутильованної питної води у с.Ягодинка. Біля цього села геологи розвідали 31 км. підземне озеро. Інвестиційна привабливість проекту полягає у досить невеликих капіталовкладеннях та швидкому поверненні інвестицій.

Ще один проект - запуск екологічного виробництва: переробки деревини і виробництва деревинних пелет. У зв’язку з підвищенням ціни на газ, використання цього виду палива є вкрай вигідним.

Вадим Ліскі пояснює, що Червоноармійський район був обраний для вивчення експертами Житомирського інвестиційного центру невипадково - за офіційною статистикою 48% мешканців району не мають постійної занятості. Якщо інвестпроекти вдасться реалізувати, роботу отримає від 1200 до 2000 місцевих жителів.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
14:05 Що буде, якщо не оновити дані в ТЦК: роз'яснення від адвоката 13:05 У травні синоптики прогнозують температуру на 1-1.5° вище за норму 12:29 Продовжується судовий розгляд справи щодо вбивства дитини у Радомишлі 12:24 Поліція Житомирщини затримала вчителя за підозрою у вбивстві та пораненні колишніх учнів Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 12:09 Масштабне прибирання України. Триває набір локальних координаторів для Всеукраїнської толоки 2024 11:05 При призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватиметься страховий стаж, одержаний в інших країнах 09:30 Нічні заморозки і денне тепло - прогноз погоди на вихідні 09:00 27 квітня: все про цей день, яке свято, що не можна робити 16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up