Скаути навчають житомирських дітей слідознавству. Відео. Фоторепортаж

Скаути навчають житомирських дітей слідознавству. Відео. Фоторепортаж
Вперше за кілька десятиріч Національна скаутська організація України розгорнула свій табір у Житомирській області.

Провести літо по-пластунськи зголосилося 20 школярів. На два тижні вони оселилися у лісі, живуть у наметах і мобільним телефоном користуються лише 5 хвилин на три дні – усе заради того, щоб навчитися скаутським секретам.

У пластунському таборі, який знаходиться  неподалік села Дениші, оселилися підлітки віком 12-16 років. Там їх вчать, як дати собі ради у лісових нетрях.

«Тут вони вчаться пластової дисципліни, різним наукам загальним: надання першої допомоги, травознавство, слідознавство, вчаться в'язати ось такі таборові споруди і багато іншого для того, щоб можна було без проблем і без зайвих речей виживати в лісі», - розповідає голова Житомирського осередку НСОУ «Пласт» Віталій Шляховий.

Відео дня

Скаутських премудростей діти вчилися весь рік, однак справжні випробування  розпочинаються тільки тепер. Від самого підйому і до відбою пластуни на ногах. Доки одні освоюють техніку рукопашного бою, інші поспішають з обідом. Сьогодні чергові частуватимуть своїх товаришів гречкою з сардинами і канапками з паштетом. На десерт - чай і печиво. Організатори зізнаються: впродовж табору навчили дітей готувати:

«Вчора млинці пекли, супи варимо, тобто всі тут навчаються готувати. Хоча у природних умовах трохи важче, але вони вже додому приїдуть і зможуть мамі суп приготувати і чимось вразити своїх батьків», - розповідає прес-секретар «Пласту» у Житомирі Ганна Брильова.

Подзвонити батькам юні пластуни можуть тільки раз на три дні, мобільні телефони зберігаються у керівників табору, аби підлітки не мали спокуси сидіти у соцмережах.  Втім, ні батьки, ні діти на такі умови не скаржаться.

Своє двотижневе таборування пластуни завершать вже 12 липня, але обіцяють, що і надалі будуть відроджувати традиції «Пласту» в Житомирській області.

Previous Next

За матеріалами Житомир.info

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up