Тести 2015: Що обрали випускники?

Тести 2015: Що обрали випускники?
Реєстрацію на зовнішнє незалежне оцінювання завершено. Журналісти газети «20 хвилин» вирішили уточнити, які предмети в цьому році користуються найбільшою популярністю у абітурієнтів, а також про найважливіші особливості проведення ЗНО.

Виявилось, що сертифікати тестування минулих років вже недійсні. Значить, бажаючим стати студентами вищих навчальних закладів доведеться знову складати тести. За словами заступника директора Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти Людмили Марцевої у Житомирі на участь в ЗНО зареєструвалося 2524 майбутні абітурієнти.

– Це і випускники одинадцятих класів минулих років, і ті, хто навчається у вищих навчальних закладах I – II рівня акредитації (коледжі, училища, технікуми, тощо, – прим. автора), – говорить Людмила Андріївна.

Обов’язковим для всіх є лише один предмет – українська мова та література.

Відео дня

– Цього року майбутні студенти можуть обрати тест з української мови та літератури за рівнем складності, – продовжує Людмила Марцева. – Найбільше бажаючих здавати тест базового рівня – 2124 випускники, і лише 400 – поглибленого. Це пояснюється тим, що всі навчальні заклади Житомирської області у своїх правилах прийому зазначили саме базовий рівень.

Серед необов’язкових предметів найпопулярнішими стали: історія України – 1640 майбутніх студентів, біологія – 1011, математика – 1003.

– У випускників з’явилась можливість скласти тести одразу з двох іноземних мов. Традиційно найпопулярнішою є англійська мова – 934 учні, 25 складатимуть німецьку мову, 11 – французьку, 1– іспанську, – уточнює Людмила Марцева. – Такі предмети як фізика і хімія особливою популярністю не користуються. Трохи більше – 400 випускників обрали хімію, и трохи менше 400 – фізику.

Пунктів тестування в цьому році буде більше, але лише тільки з одного предмету – українська мова та література.

– Така необхідність виникла тому, що в 2015 році вирішили об’єднати проведення тестування і підсумкову державну атестацію з української мови та літератури, – зазначає Людмила Андріївна. – Точна кількість пунктів тестування буде відома пізніше. Якщо в попередні роки в нас були освітні округи: Житомир, Бердичів, Новоград-Волинський, Коростень, Овруч, Олевськ, Ємільчине, то тепер пункти тестування з української мови на літератури будуть у кожному районі, за винятком чотирьох, які мають невелику кількість випускників: абітурієнти з Червоноармійська поїдуть у Житомир, з Брусилова – в Кростишів, з Лугин – в Коростень, з Народичів – в Овруч.

Дар’я Гончарова

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up