Чи вистачить 15 мільйонів гривень на капітальний ремонт житомирських ОСББ?

Чи вистачить 15 мільйонів гривень на капітальний ремонт житомирських ОСББ?

У цьому році міська влада виділила 15 мільйонів гривень на капітальний ремонт у будинках, де створено ОСББ. У першу чергу гроші отримають ті співвласники, які зареєструють ОСББ до 1 липня цього року.

Як зазначив журналісту газети «20 хвилин» голова житомирського осередку спілки власників житла України Ігор Скоропад, за ці гроші жителі зможуть самі обирати підрядника, який буде надавати послуги, та вирішуватимуть, що потрібно відремонтувати в будинку.

«Саме ОСББ визначає ремонт одного з елементів будинку, наприклад, капремонт даху або системи водопостачання чи каналізування. Ціни на ці роботи фактично ринкові, ОСББ саме може обирати собі підрядника, безумовно, за критеріями «ціна-якість». Будинок - це спільне майно співвласників, тому саме вони визначають, як і що їм зробити у своєму будинку. А місцева влада лише допомагає ОСББ фінансовою підтримкою із місцевого бюджету», - зазначив Ігор Скоропад.

Однак, як виявилося, виділених 15 мільйонів гривень на капітальний ремонт може вистачити тільки для половини створених ОСББ.

Відео дня

«На всі новостворені ОСББ цих коштів не вистачить. Навіть, якщо розділити солідарно на 80 ОСББ ці 15 мільйонів гривень, то це буде менше 200тис. грн. Безумовно, деяким будинкам може буде достатньо такої суми, і передбачається, що більше половини цих ОСББ зможемо забезпечити цими 15 млн. грн. Але я впевнений, що міська рада, в черговий раз розглядаючи зміни до бюджету розвитку, передбачить у 2016 році ще додаткові кошти, хоча б 5 мільйонів.А у 2017 році, враховуючи динаміку 2016 року, я думаю, що будемо закладати вже мільйонів 20-25», - підкреслив Ігор Скоропад.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up