Суддя Богунського суду не дозволила прокуратурі Житомира викинути сім’ю на вулицю

Суддя Богунського суду не дозволила прокуратурі Житомира викинути сім’ю на вулицю
У приміщенні Богунського суду 26 лютого відбулося засідання, на якому прокуратура міста Житомир намагалася витребувати в добросовісних покупців їхню квартиру.

Історія протистояння між людьми, які абсолютно чесно купили квадратні метри житла в будинку № 21 по вулиці Народицькій, та невгамовною прокуратурою тягнеться вже не один рік. Добросовісність набувачів квартир ніким не оспорюється, а ось їхнє право володіти, а відтак жити у квартирах оспорюється. Ця епопея вже попадала в поле зору журналістів «20 хвилин». Так, 26 серпня 2014 року була опублікована стаття «Сім’я з 5-річною дитиною може опинитися на вулиці через позицію прокуратури», де було детально розглянуто схему заволодіння чужим житлом.

Цього разу предметом позиву прокуратури стала інша квартира – № 256 у цьому ж будинку. У ній живе сім’я Місюрової з 4-річною донькою Дар’єю. Проте для прокураторів це не аргумент.

У своїй позивній вимозі прокуратура міста Житомир вимагала витребувати спірну квартиру в Місюрової. Позивачі, як і до цього, не вигадали нічого нового та намагалися прикритися «чорнобильцями». Мовляв, це квартири для «чорнобильців».

Відео дня

Проте довести в даному судовому засіданні, чому саме ці квартири вони хочуть відібрати, не змогли. Як і не змогли пояснити свою бездіяльність, яка дозволила директору комунального підприємства «Житомирбудзамовник» провернути дану аферу. Мова йде про те, що на ці квартири свого часу не було накладено арешт прокуратурою, а тому їх перепродавали по кілька разів. Кінцеві ж добросовісні власники житла словом-духом нічого не знали про ці обородки чиновників та мовчазну згоду прокуратури.

Люди судяться за власне житло роками. Місюрова виграла перший районний суд, виграла апеляцію, але Вищий спеціалізований суд повернув справу на новий розгляд. І ось знову люди довели в Богунському суді, що квартира належить їм по закону. Цікавим є той факт, що абсолютно ідентичні ситуації судді трактують по-різному. Навіть одну й ту саму ситуацію, з однією і тією ж сім’єю, один і той самий суд трактує по-різному!

Тим не менше, сім’я Місюрової щиро радіє тому, що суддя Корицька стала на захист її права жити у своїй чесно купленій квартирі. Проте муки людей на цьому, скоріш за все, не закінчаться. Адже в аналогічних програних прокуратурою справах вже подано апеляцію. Адвокати кажуть, що крапку у справі може поставити або Вищий спеціалізований суд, або ж Вищий суд України.

У свою чергу редакція «20 хвилин» буде й надалі слідкувати за ситуацією та інформувати своїх читачів.

Опитування

Чи довіряєте Ви прокуратурі міста Житомира

Коментарі (2)
  • Анонім

    люди стояли на майдане и сейчас погибают за Украину, для лучшей жизни , прокуроры очнитесь, за все прийдется платить, ведь у всех есть дети
  • Игорь Безносюк

    Уважаемые читатели! Наша "доблестная" прокуратура занимается рейдерскими действиями далеко не первый раз. Одним из лидеров в грабежах является прокурор города Житомир Ю.Сыч! На данный момент он возглавляет преступную группировку под названием "прокуратура г.Житомир", которая путем использования служебного положения пытается ОГРАБИТЬ граждан Украины. Хочу заметить: меня и мою семью с 6-ти летним сыном в том числе! Таких, как я 10 семей!!! Все с детьми! Прокурору абсолютно наплевать на последствия ограбления. Давайте все вместе сравним обычное ограбление в подворотне с побоями и отобранным кошельком и курткой стоимостью в несколько тысяч гривен и отобранной квартирой с РЕМОНТОМ, о котором кстати прокуратура ничего не вспоминает, в сумме в НЕСКОЛЬКО ДЕСЯТКОВ ТЫСЯЧ ДОЛЛАРОВ! Читатели подумают: откуда же деньги на покупку? Отвечу: ВСЕ ПРОДАЛИ КВАРТИРЫ, НАБРАЛИ КРЕДИТЫ И ДОЛГИ И ПОПЫТАЛИСЬ ЖИТЬ!!! Тут откуда ни возьмись, появились СВОЛОЧИ из ПРОКУРАТУРЫ! Эти сволочи, то ли благодаря своей расхлябанности (это лучшее оправдание!), то ли с преступным умыслом допустили распродажу квартир, которые они с 2008 г.!!! считали спорными. А теперь, когда люди купили квартиры и на последние деньги сделали ремонты, прокуратура в лице Ю.Сыча решила "исправить" свою "ошибку" и вместо того, чтобы разбираться с застройщиком решили пойти простым путем и ограбить покупателей квартир. Так ведь легче и можно даже заработать ордена, "правильно" изобразив ситуацию. Во всех цивилизованных странах (куда и Украина стремится) государство гарантирует законность сделок! Все сделки оформлены нотариально и зарегистрированы в БТИ!!!.НО ПРОКУРАТУРА г.Житомир ДЕЙСТВУЕТ ВНЕ ЗАКОНА И ИСПОЛЬЗУЕТ ДАВЛЕНИЕ НА СУД!!! ПРОКУРОРЫ-ГРАБИТЕЛИ ДОЛЖНЫ СИДЕТЬ В ТЮРЬМЕ!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище 10:20 У Житомирі проходить кінофорум спілки молодих кінокритиків України
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up