Як Ви ставитесь до волонтерства та до того, що на нього ввели податок?

Як Ви ставитесь до волонтерства та до того, що на нього ввели податок?
Редакція «20 хвилин» поцікавилася думкою житомирян стосовно волонтерства і податку на нього.

Владою України було прийнято рішення накласти податок на волонтерство. Згідно з яким 20 % від суми має бути сплачені державі. Нагадаємо, що допомога до 1 710 гривень не оподатковується, але реально збирається набагато більше коштів для допомоги. І частина цих коштів іде на податки. Таке рішення обурило суспільство.

Світлана, пенсіонерка

Відео дня

До волонтерства ставлюся позитивно. Це мужні люди. Я навіть трохи допомагала нашим бійцям. Як була можливість, то перераховувала кошти. Також купувала речі, ліки та відносила до спеціальних пунктів. Стосовно податку, то це звісно негатив. Волонтерство повинно бути без податків.

Наталя, медсестра

Волонтерство – це потрібна справа, особливо нині. Як маю можливість, то сама збираю якісь речі. А відбирати цю допомогу – це не по-людськи.

Марина, артистка

Потрібно підтримувати тих, хто займається цією справою. А прийнятий податок -  це повний абсурд.

Вікторія, учениця

Волонтерство – це класна і дуже потрібна справа. Держава навпаки повинна допомагати, а не перешкоджати цьому.

Святослав, учень

Я вважаю волонтерство дуже хорошою справою. Деякі організації навіть розміщують оголошення, де набирають цілу команду. Прийнятий податок лише ускладнює цю роботу.

Яніна, співачка

Волонтерство – це достойна справа. Якщо держава не допомагає, то хай не забирає того, що вже зібрали.

Тетяна, продавець

Волонтери нині вирішують багато питань. Якби не вони, то хлопцям там було б дуже важко. А цей податок може призвести до того, що хтось залишиться без допомоги, поки вирішаться усі формальності.

Олена, студентка

Волонтерів потрібно підтримувати, допомагати їм. Навіть просто зайві руки допоможуть вирішити багато проблем. А цей податок обмежує дії.

Анна, студентка

Волонтери – це благородні люди. Якщо ти не можеш зробити це сам, то допоможи тому, хто це вже робить. Цей податок є абсурдним.

Наталя, викладач

Якщо це справжні волонтери, а не ті, хто прикривається цим і намагається нажитися, щоб збагатитися, то однозначно їх треба підтримувати, допомагати. Держава повинна звернути на це увагу, а не створювати зайві перешкоди.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
09:00 25 квітня: все про цей день, яке свято, іменини і погода у Житомирі 17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда 16:07 У Попільні в гаражі виявлено арсенал зброї: власника підозрюють у резонансному вбивсті чоловіка в Житомирі photo_camera 16:00 У Львові відбувся підсумковий форум «LED Push: Підтримка місцевих економік» 15:40 Житомир попрощався із Захисником Денисом Пекарським 15:20 Вночі у Житомирі зупинили п'яного водія, в салоні авто знайшлися наркотики 15:01 23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з початку 2024 року 14:40 Рятувальники ліквідували пожежу в адмінбудівлі приватного підприємства в Житомирі 14:18 ECIDE допоможе 25 громадам організувати літні дитячі клуби: розпочався прийом заявок 13:11 Пил із Сахари знову в Україні 12:40 Пам'ять про героїв-захисників має стати невмирущою photo_camera 12:20 Жителя Житомирського району засуджено на 8 років за умисне вбивство батька 12:02 До уваги водіїв! 25 квітня буде перекрито рух по вулиці Шевченка 11:40 Україна, в якій хочеться жити: Міністерство соціальної політики презентувало демографічну стратегію — 2040
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up