Опитування серед житомирян: "Якою Ви бачите центральну площу міста?"

Опитування серед житомирян: "Якою Ви бачите центральну площу міста?"
Для кожного міста, а тим більше – для обласного центру, центральна площа є по-справжньому серцем. Наш Житомир не є винятком. Журналісти газети "20 хвилин" запитали гостей та жителів Житомира: що на їхню думку не вистачає місту та які недоліки варто усунути на майдані Соборному?

Тетяна, фотограф

Вважаю, що  площа Соборна має  досить  гарний  і  достойний  вигляд,  як  для центральної площі міста. Єдиний недолік, який би хотілося змінити – забрати залишки пам’ятника Леніну. Будь­які зміни на площі, на мою думку, не варті того, щоби вкладати гроші.

Відео дня

Вікторія, адміністратор

Дуже не подобаються залишки монумента, які виглядають чи то як «залишки Леніна»,  чи  то  як  меморіал.  Також  не  зовсім  відповідає  уявленням  про справжній  театр  приміщення  нашого  драмтеатру  –  як  мара  якась.  Там насправді відбувається багато концертів і вистав, а він виглядає ніби якийсь закинутий замок.  Ну  і  найбільше  дратує  «Сбєрбанк  Росії»  у  самому  центрі міста. У світлі останніх подій це просто апогей абсурду.

Микола, студент

Хотілося  б,  щоб  будинки  навколо  площі  були  реконструйовані  в  якомусь класичному  старому  стилі,  щоб  у  міста  був  гідний  туристичний  вигляд. Також  не  вистачає  арт­галерей,  музеїв­ресторацій  (типу  як  у  Львові),  які доречно  розмістилися  б  у  тих  прилеглих  будинках.  Ну  і  не  подобається дорога, бо вона у досить плачевному стані.

Ірина, оператор ПК

У першу чергу хотілося б, щоб нарешті розібралися із залишками пам’ятника Леніну  і  зробили  дійсно  достойний  меморіал  пам’яті  Небесної  Сотні,  біля якого доречними були б лавочки для  того, щоб  ті, хто приходить до нього, мали  можливість  посидіти  й  замислитися  над  подіями,  які  відбулися  і відбуваються  у  країні.  Також,  на  мою  думку,  варто  було  б  впорядкувати сквер біля драмтеатру, бо він виглядає дуже похмурим. Ну і саме приміщення драмтеатру виглядає радше як районна бібліотека, ніж як «палац мистецтва». А  ще  потрібно  відремонтувати  тротуари  навколо  площі,  бо  попри  їх «латання» вони всі вкриті тріщинами та ямами.

Олексій, фармацевт

Як на мене, на площі  дуже мало зелені. На мою  думку,  у центрі площі (де об’їзне  коло)  варто  було  б  зробити  «зелений  куточок»:  насадити  квітів, самшиту, інших вічнозелених рослин. Наш театр залишає бажати кращого –  враження, що  там не «Дім Муз»,  а поховальне бюро. Невже  влада не може реконструювати  будівлю,  щоби  туди  хотілося  йти,  а  не  навпаки  –  вийти. Вражає  стан  доріг,  тротуарів  –  для  центральної  площі  це  просто  сором. Не розумію також того факту, що пам’ятник Леніну знищити сил вистачило, а от відремонтувати  сходинки  до  монумента  та  замінити  порожнє  місце належним меморіалом Небесної Сотні так і не спромоглися.

Анастасія, архітектор

По­перше,  хотілося  б,  щоб  нарешті  привели  до  ладу  меморіал  на  місці пам’ятника Леніну. Також дуже не подобається якість дорожнього покриття, яке  не  витримує  жодної  критики  –  суцільні  латки  й  тріщини.  Ну  і  фасади прилеглих  будинків  залишають  бажати  кращого...  Один  з  таких  «відгуків минулого» прикривав прапор України – і той зняли – тепер стало геть пусто.

Віктор, підприємець

У  першу  чергу  потрібно  привести  до  ладу  постамент,  на  якому  раніше  був Ленін.  Туди,  наприклад,  чудово  вписався  б  пам’ятник  Степану  Бандері. Також  потрібно  впорядкувати  фасади  будинків,  дорожні  розмітку  та покриття, тротуари і бордюри. Також я б звернув увагу на озеленення цього району.  І  ОБОВ’ЯЗКОВО  треба  відреставрувати  та  оновити  приміщення драматичного театру – на нього страшно та боляче дивитися.

Анатолій, студент

Я  вважаю,  що  центр  міста  потрібно  європеїзувати,  тому  що  він  якийсь «радянський».  Особливо занедбані  фасади  навколишніх  будинків  –  облізла плитка,  сірі  балкони,  ще  й  готель  «Україна»  видніється,  який  геть  не прикрашає площу. Ну і якщо вже говорити про Європу, то потрібно, щоб цим стандартам відповідала якість дорожнього покриття.

Юлія, контент­-менеджер

Вважаю,  що  майдан  Соборний  і  зараз  має  пристойний  вигляд.  Тут  немає нічого зайвого та й «впихати» сюди ще щось не бачу сенсу. Єдине, що може здатися комусь дивним – це постамент, з якого скинули Ілліча, але мені він око  не муляє,  а  навпаки  –  своїм  виглядом  нагадує  той  самий момент,  який тепер  є  частиною історії. Тому  не маю  ані  претензій,  ані  пропозицій,  усе  у нас на центральній площі в нормі! Не треба нічого чіпати і на тому відмивати гроші, роблячи видимість якихось непотрібних змін.

Лілія, учитель образотворчого мистецтва

Нашому центру міста, як на мене, не вистачає спокійної атмосфери й поряд з цим  феєричності.  Чому  б,  поряд  із  театром  не  облаштувати  цивілізований сквер.  Втішає  наявність  у  центрі  міста  театру  –  осередку  збагачення культури. Водночас жахає його зовнішній вигляд. Непогано було б відкинути монументальність  нашої  театральної  споруди  й звернутися  по  допомогу  до житомирських митців (котрі оживили місто «Абеткою») та «додати життя»  в екстер'єр будівлі. І, звичайно ж, побільше кольору нашому центру міста! Геть сірі  стіни!  Нехай  кольорова  насиченість  стане  визитівкою  нашого  міста. Чому б центру не стати кольоровою палітрою емоцій?

Підготували 

Анна Шанська

Анастасія Кузьмич

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:00 Сьогодні ввечері діятимуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промисловості 17:51 Збірна команда Житомирщини здобула призові нагороди на Всеукраїнських змаганнях з фігурного катання на роликових ковзанах 17:29 У Житомирі провели аудит безпеки нового скверу на розі вулиць Князів Острозьких та Київської photo_camera 17:00 У Бердичеві і Чуднові поліцейські задокументували кілька випадків нелегального зберігання наркотиків Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 16:39 У Житомирі судитимуть адвокатку, яка за 30 тис. доларів США обіцяла клієнту «пом’якшення покарання» 16:22 Чоловіки від 18 до 60 років не зможуть отримати консульські послуги за кордоном - про що саме йдеться? 16:20 На Житомирщині планують перейменувати 8 населених пунктів 16:01 85 ветеранських проєктів перемогли у конкурсі фінансування 15:41 Спортсмени з Житомирщини здобули нагороди на чемпіонаті Європи з гирьового спорту photo_camera 15:20 МОН презентувало звіт моніторингу працевлаштування випускників-бюджетників, до якого увійшло 3 виші Житомирщини 15:00 49-річний чоловік загинув під час пожежі на Брусилівщині 14:40 Оприлюднено перелік хвороб хребта, які звільняють від мобілізації 14:20 З 27 квітня заморозки підуть геть та повернеться справжнє весняне тепло 14:00 Дотримуйтесь заходів протипожежної безпеки на Великдень 12:40 До 9 років позбавлення волі засудили бердичівлянина, який вбив чоловіка на зупинці 12:19 Медики відзначають незначне зростання захворюваності на грип і ГРВІ 12:00 Нічна пригода у Житомирі: у водійки зупиненого під час дії комендантської години авто виявили арбалет 11:40 Увага: зміни в маршруті № 23! 11:20 На Житомирщині розпочала роботу комісія ДСНС України, яка має здійснити контрольну перевірку стану організації заходів цивільного захисту в області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up