Ігор Скоропад: «У нас демократія, тому люди мають право брати участь у всіх обговореннях»

Ігор Скоропад: «У нас демократія, тому люди мають право брати участь у всіх обговореннях»

Трохи більше, ніж рік тому шляхом обрання житомиряни делегували місцевих депутатів представляти свої інтереси на міському рівні. Наскільки обранці виправдали довіру житомирян, журналісти «20 хвилин» продовжують запитувати особисто в делегатів.

 

Цього разу на черзі депутат Житомирської міської ради сьомого скликання від партії «Батьківщина», член комісії з питань житлово-комунального господарства та інфраструктури міста, голова житомирського осередку Спілки власників житла України Ігор Скоропад.

«20»: Коли та чому вирішили балотуватись у депутати міської ради?

- Це фактично було пов’язано з вирішенням питань у житловому господарстві. Приблизно з 2005 року я почав займатися такими організаціями, як «Об’єднання співвласників багатоквартирних будинків», чим, власне, займаюся вже понад 10 років. Розуміння, що ми пасемо задніх по ОСББ та напрацюваннях для поліпшення сфери житлового господарства і підштовхнули мене до такого рішучого кроку, як депутатство. Я хотів з самого початку займатися конкретним напрямком і все робити для поліпшення житлового господарства в нашому місті.

Відео дня

«20»: Чи не жалкуєте про прийняте рішення?

- Чесно кажучи – ні. Єдине, на що не вистачає часу, то це на громадську роботу. Сьогодні вже дещо виходить, тому я задоволений, коли є результати старань. Наприклад, капітальний ремонт ОСББ – це фактично моє творіння, яке надало своєрідну «дорожню карту», як правильно рухатися в цьому напрямку. Безумовно, на 2017 рік потрібно внести зміни, але основний механізм вже є, і не потрібно вигадувати велосипед.

«20: До складу якої комісії Ви входите? Які важливі рішення були підготовлені з Вашого подання?

- Входжу до комісії з питань житлово-комунального господарства та інфраструктури міста на яких мною були надані деякі рекомендації. В основному, все пов’язано саме з ОСББ.

На останній комісії було запропоновано внести в бюджет на 2017 рік 250 тис. грн у разі ускладнення погодних умов. Ви самі побачили, що було з тротуарами нещодавно після нічного засипання снігом. ЖУАШ їх чистити не буде, бо не має такої тротуарної техніки. Залишається лише техніка «ЖЕКівська», яка своєчасно повинна територіально спрацювати, як тільки буде подібна заметіль хоча би на тих дорогах, де їздять тролейбуси та маршрутки. Потрібно передбачити кошти на пальне, можливо, оплату нічних робіт тощо. Якщо не буде такої потреби, теж добре ці кошти перейдуть на балкони чи аварійні будинки. Але те, що їх потрібно передбачити однозначно. Буде розроблений алгоритм, і в разі, якщо почнеться така заметіль, буде чітко розумітися, хто, де, на якій території працює, і на що необхідні кошти.

Також я був ініціатором резервування 20 млн грн з бюджету розвитку саме на капітальний ремонт в будинках ОСББ, щоб на перших порах привести їх до належного стану.

Я ніколи не був депутатом і перший рік фактично всьому навчаюсь. Можливо швидше, ніж інші, а можливо навпаки.

«20»: Ви пішли на вибори від партії «Батьківщина». Чому саме ця політсила?

- Цю політичну силу я обрав ще у 2003 році. На тому етапі мені сподобалось, що ця партія була взірцем змін. І минулого року саме «Батьківщина» запропонувала мені йти в депутати міської ради на тому окрузі, де я живу і де мене знають.

«20»: Чи є у Вас приймальня? Коли та з яких питань до Вас можуть прийти люди?

- У мене немає власної приймальні, але є графік прийому. Я зустрічаюся з громадянами кожен перший та третій вівторок місяця в приміщенні ЖЕКу №6 за адресою проспект Миру, 2. Також у мене є власний сайт, де людина може залишити своє звернення, і я його обов’язково розгляну.

«20»: З якими питаннями найчастіше звертаються житомиряни? Чим Ви можете їм реально допомогти?

- До мене звертається приблизно 5-6 осіб на місяць. В основному, з питань житлового характеру або соціального. Я, безумовно, приймаю своїх виборців, але якщо до мене звернуться і з інших районів, я ніколи не відмовлю і допоможу. Свої 100 тис. грн «депутатських» станом на 1 листопада майже використав. З них 30 тис. грн було виділено на матеріальну допомогу. Також до мене звертаються за допомогою зі шкіл, яким теж не відмовляв.

«20»: Яке рішення міської ради Ви вважаєте найскандальнішим або таким, яке шкодить городянам і Житомиру?

- Буває таке, що саме рішення та ідея можуть бути ідеальними, але результативна частина може бути невдалою. Наприклад, ідея зробити нові тротуари в центральній частині міста хороша, а от її реалізація виявилась не зовсім успішною.

«20»: Чи достатньо повноважень у депутата міської ради для впровадження змін у місті?

- Взагалі депутати місцевих рад фактично не мають компетенції та повноважень впливати на дії наших органів влади, Кабінету Міністрів або Верховної Ради. Що стосується рівня міста, то депутати можуть впливати, але інколи є деякі непорозуміння щодо деяких процесів. Хтось, може, більше володіє певною інформацією, хтось менше.

«20»: Які три першочергових кроки потрібно зробити на користь Житомира?

- По-перше, потрібно, щоб була концептуально вироблена стратегія розвитку міста. Туди має входити і генплан, і інвестиційний розвиток. Це має бути реальна програма соціально-економічного розвитку Житомира. Вона не повинна робитися під якусь одну людину чи на один рік, щоб потім її переглядати щорічно. Її потрібно прийняти мінімум на десять років. І хто б не приходив до влади, мав право тільки коригувати, а не змінювати її кардинально.

Потрібно весь час тримати руку на пульсі та виставляти таким чином цю «дорожню карту», щоб люди розуміли, який буде з цього результат. Дійшовши до певного етапу, потрібно обов’язково проаналізувати коефіцієнт корисної дії виконаної роботи й, виходячи з результату, рухатися далі. Якщо десь щось не виходить, не потрібно боятися коригувати й продовжувати далі йти до стратегічної мети.

По-друге, не повинно бути так, як за часів Радянського Союзу: партія сказала – треба, комсомол відповів – є. У нас демократія, тому люди мають право брати участь у всіх обговореннях.

Світлана Скляр

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая 10:20 Допоможемо молодій дівчині зібрати кошти на акумулятори для електровізка! 10:00 Поки овручанин спав, сусід винес з його будинку побутову техніку та інші речі photo_camera 09:40 Втрати ворога: 9 танків, 21 артсистема і 870 осіб ліквідовано минулої доби 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 19 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:01 19 квітня: все про цей день, яке церковне свято, що не можна робити і погода у Житомирі 17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up