Українці повинні мати доступні автомобілі

Українці повинні мати доступні автомобілі

Сотні тисяч автомобілів з європейською реєстрацією в’їжджають на територію нашої держави. Українці, які їх купують, вимушені оформлювати автомобілі на іноземців або на іноземні фірми і не бути їхніми власниками. Це відбувається через те, що в державі не існує цивілізованого законодавства щодо вживаних автомобілів, яке працює у ЄС.

 

Бюджет держави не отримує жодної копійки за такі автомобілі. При ДТП дуже важко встановити, хто є власником такого авто.

Якщо ми справді прямуємо до ЄС та європейських стандартів, люди повинні мати право придбати вживаний автомобіль за кордоном, та за помірну ціну розмитнити його і на законних підставах користуватися ним. Наразі влада змушує сотні тисяч українських автомобілістів порушувати законодавство.

Мільйони громадян не мають фінансової можливості придбати нове авто. В Україні, де найменший рівень доходів громадян, найвищі ціни у Європі на автомобілі.

Відео дня

За 2-3 тис доларів у Польщі або Литві можна придбати хороше авто 2000-х років. Вартість розмитнення та усіх платежів буде становити 1 тис доларів, тоді українці будуть їх розмитнювати та ставити на облік. Не потрібно вигадувати чогось нового та складного, просто зробити як у Європі.

У сусідній Польщі поляк може придбати авто на українській реєстрації і без проблем розмитнити його. Вартість розмитнення у Польщі «Lanos» становить не більше 500 євро.

Звісно, ніхто цього не робить, адже «Lanos», який коштує в Україні 4-5 тис доларів, у Польщі коштує близько 500-600 доларів.

Українець, який придбає у Польщі «Lanos» за 500 доларів, для розмитнення має заплатити близько 4 тис доларів.

Українці повинні мати доступні автомобілі. Ми не маємо переплачувати незрозуміло за що. Акцизи та високі митні ставки існують не в інтересах українців. Вони існують в інтересах лише декількох людей, які зацікавлені в тому, щоб ми купували їхні дорогі автомобілі.

Чим більше заборонних «механізмів», які обмежують вільний ринок, тим гірше для пересічного громадянина.

Державний бюджет від запровадження цивілізованого ринку додатково отримає десятки млрд грн податків.

Має існувати спрощена процедура ввезення та реєстрації вживаних іномарок. Влада повинна припинити захищати інтереси автовиробників та автодилерів і знущатися із суспільства.

Микола Череднік

 
Коментарі (3)
  • Игорь Макар

    Сложно мне представить когда такие теоретические изменения вступят в силу. Люди не ждут - как покупали авто с пробегом по объявлениям https://auto.ria.com/city/zhitomir/ , так и продолжают покупать. Хорошо что хоть авторынок большой и есть масса вариантов под любой бюджет. Конечно хочется меньше платить за оформление авто и т.д., но когда оно ещё наступить???

  • Mila Malinina

    А как же действительно сделать так, чтоб автомобили стали более доступными в первую очередь по цене????
  • Ванда Юськив

    Доступное авто это авто с пробегом. Новое далеко не все могут себе позволить....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда 16:07 У Попільні в гаражі виявлено арсенал зброї: власника підозрюють у резонансному вбивсті чоловіка в Житомирі photo_camera 16:00 У Львові відбувся підсумковий форум «LED Push: Підтримка місцевих економік» 15:40 Житомир попрощався із Захисником Денисом Пекарським 15:20 Вночі у Житомирі зупинили п'яного водія, в салоні авто знайшлися наркотики 15:01 23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з початку 2024 року 14:40 Рятувальники ліквідували пожежу в адмінбудівлі приватного підприємства в Житомирі 14:18 ECIDE допоможе 25 громадам організувати літні дитячі клуби: розпочався прийом заявок 13:11 Пил із Сахари знову в Україні 12:40 Пам'ять про героїв-захисників має стати невмирущою photo_camera 12:20 Жителя Житомирського району засуджено на 8 років за умисне вбивство батька 12:02 До уваги водіїв! 25 квітня буде перекрито рух по вулиці Шевченка 11:40 Україна, в якій хочеться жити: Міністерство соціальної політики презентувало демографічну стратегію — 2040 11:20 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому її призначать автоматично, а кому – за особистим зверненням
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up