Рік перед виборами

Рік перед виборами

Саме так можна назвати 2018 рік, який передує президентським та парламентським виборам в Україні. І ми це відчуємо зовсім скоро. Сумнівні досягнення, гучні затримання та скандали, збільшення зарплат, пенсій та соціальних виплат, політичні протистояння і, найголовніше, обіцянки нові і нові – усе це очікує на нас цього та наступного року.

Влада знову своїми діями буде сама себе заганяти «у глухий кут». Візьмемо хоча б збільшення пенсій та зарплат, які напевно будуть продовжуватися і використовуватися як підготовка до виборів. Збільшувати зарплати та пенсії немає звідки, зростання економіки у 2017 році склало лише 2 %. Додаткові кошти, які з’являються в людей, не підкріплені економікою! Простими словами, на ці додаткові гроші, які опинилися в обігу, не було вироблено додаткового товару. Купівельна спроможність грошей буде зменшуватися і ми знову будемо мати інфляцію, яка дуже швидко «з’їсть» усі надбавки та підвищення. У цьому можна переконатися, поглянувши на курс долара США, який за декілька місяців з 25 грн виріс до 28,5 грн.

Цього року економіка держави не буде зростати більше ніж 3-4 %. І це не дивно. Інвестори не поспішають вкладати кошти в країну, де не можливо захистити свою власність, а закон існує лише на папері. Де правоохоронні органи замість того, щоб ловити злочинців, займаються тиском на підприємців. Якщо додати до цього те, що тисячі українців кожного дня виїздять працювати до сусідніх країн (частина з трудових мігрантів ніколи вже не повернуться назад) і в країні вже є проблема з кадрами, ситуація виглядає критичною.

Усе це є наслідками нинішньої політики та політиків. Адже за 26 років ми не мали у владі людей, які переймалися та відстоювали загальнонаціональні інтереси громадян та держави.

Відео дня

Країна може опинитися в політичному протистоянні та популістичних обіцянках у боротьбі за владу. Переважна більшість так званої «опозиції» нічим не краща від нинішньої влади. Їм усім – і владі, і опозиції, які 26 років змінюють один одного, вже давно потрібно бути на «кладовищі історії». Потрібно дати можливість незіпсованим владою та грошима, в першу чергу, компетентним та відповідальним людям навести в країні лад.

Найбільша наша проблема – це невміння об’єднуватися та повірити один одному. Бо ми хочемо усе і відразу. Віримо тим, хто обіцяє змінити країну за декілька тижнів або закінчити війну за години. Ми, як нація, не навчилися відрізняти чесного політика від «рєшали», чесного підприємця, який сам «з нуля» збудував свій бізнес, від учорашнього правоохоронця, який заробив на «віджимі» чужих активів.

І попри те, що ситуація в країні нам не до вподоби, наступного разу більшість піде та буде «голосувати серцем», без жодних докорів совісті брати подачки від кандидатів та партій у вигляді гречки, цукру, олії, а потім знову їх ненавидіти. Може, вже досить?

Якщо свідомі та чесні представники суспільства не зможуть повірити один одному та об’єднатися перед викликом втрати країни, вочевидь знов переможуть старі партії та старі лідери. І якщо так буде, тоді нічого не зміниться. Але це буде за рік. Українське суспільство має ще час об’єднатися та спробувати змінити власне майбутнє.

Микола Череднік

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up