Рейдерські методи житомирської влади: у «BSI-Group»  влаштували обшуки і вилучили сервери

Рейдерські методи житомирської влади: у «BSI-Group»  влаштували обшуки і вилучили сервери

В офісах фірми «BSI-Group», що розробила та впровадила систему «Безпечне місто – Житомир», вилучили сервери та комп'ютерну техніку.

Наприкінці травня поліція провела обшуки в офісах фірми «BSI-Group», внаслідок чого було зупинено роботу пультової охорони і понад 500 об'єктів залишилися без охорони.

Керівник фірми Олександр Безпалюк переконаний, що обшуки в їх офісах проведені саме за ініціативи міської влади, адже останні заборгували компанії кругленьку суму.

На офіційній сторінці компанії у соцмережі Фейсбук 5 червня був опублікований допис, у якому керівництво прокоментувало ситуацію з обшуками в їх офісах.

Відео дня

«Дана акція проводиться під керівництвом міського голови Сухомлина Сергія Івановича та його радника Черняховича Олександра Мирославовича, а інструментом є поліція. Керівництво Житомирської міської ради не хоче надати публічне вибачення за псування репутації компанії в ЗМІ та платити кошти за якісно надані послуги і погасити заборгованість. Натомість ініціює надумані заяви, порушує надумані кримінальні справи та діє старими методами на новий лад», – йдеться у повідомленні.

У коментарі журналістам «20 хвилин» Олександр Безпалюк розповів, що компанія «BSI-Group» неодноразово пропонувала вирішити питання шляхом переговорів, в тому числі публічно, «в прямому ефірі», втім, це для влади незручно.

«Всім зрозуміло: немає ніякого втручання у систему "Безпечне місто" і не було, а є звичайні боргові зобов'язання, за які потрібно платити. Всі підтверджуючі документи є в наявності. Але є велике бажання міської влади передати систему під обслуговування своєму оточенню. Перед цим, у лютому 2018 року, ми зустрілися в КП "Міський інформаційний центр" (далі КП "МІЦ") з представниками Житомирської міської ради, з директором КП "МІЦ", вони визнали заборгованість, й домовилися, що вони закривають борг, і ми їм одразу вмикаємо систему. Вони пообіцяли на словах погасити борг, а ми того ж вечора відновили їм всю систему. Вже наступного дня директор КП "МІЦ", "хороша, добра" людина, під керівництвом міста йде в поліцію, пише заяву, і зараз на нас створюється тиск», – розповів Олександр Безпалюк.

За словами керівника компанії, міське керівництво, яке ще вчора розповідало на Міжнародному саміті мерів про інноваційну систему відеоспостереження в м. Житомирі, нині звинувачує компанію-розробника та інсталятора в тому, що технічно неможливо.

«Нас звинувачують у наданні доступів на шкідливе втручання в роботу системи», – сказав Олександр Безпалюк.

Також керівник компанії додав, що нині поліція вилучила сервери, комутатори та комп’ютерну техніку, порушивши чинне законодавство.

«Під час вилучення техніки було проігноровано ряд законів України, які чітко говорять, що не можна вилучати комп’ютерну техніку, сервери та блокувати роботу підприємств. Все робиться для того, щоб створити максимальний тиск. Дозволено робити копіювання всіх даних з обладнання та не зупиняти бізнес. Ця ситуація робить підприємство просто заручником обставин: в таких умовах воно не зможе платити зарплати, податки, отримувати кошти, надавати послуги», – наголосив Олександр Безпалюк.

Незважаючи на вищезазначене, компанія «BSI-Group» змогла вирішити цю ситуацію: закупили нові сервери, встановили нові комп’ютери, відновили штатний режим роботи.

«Щоб відновити сервери, ми понесли 180 тис. грн збитків. Наші клієнти продовжують працювати і отримувати якісні послуги та підтримку від нас. Вони підтримують нас та бажають успіху. А ми переходимо в поле публічного висвітлення даних подій, чекаємо нових замовних провокацій, чекаємо на підтримку громадськості та максимальний репост, адже публічне поле – вагомий інструмент для знаходження правди. Не залишайся осторонь, тому що не повинно бути "старих схем" впливу, бо наступним можеш стати і ти, і твій бізнес», – наголосив Олександр Безпалюк.

Зараз керівництво компанії вимагає від міської влади Житомира публічних вибачень, адже останні спаплюжили репутацію фірми.

«Нехай вибачаться, сплатять борги, і, можливо, колись ми зможемо відновити співпрацю. В іншому випадку ми боротимося за справедливість публічно та до останнього», – зауважив Олександр Безпалюк.

Поставити крапку у цій історії можна буде ще нескоро, адже ситуація досить заплутана і знаків питань у ній більш ніж достатньо. Тому чим закінчиться ця історія, обов'язково розкажуть журналісти «20 хвилин», які слідкуватимуть за розвитком подій.

Алла Герман

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera 09:39 Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:20 Росія вдарила по енергетичних об'єктах України: є пошкодження і відключення Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 09:00 29 березня: яке сьогодні свято, іменини, традиції і погода у Житомирі 18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up