Рейдерські маневри: а хто запитав у селян?

Рейдерські маневри: а хто запитав у селян?

Штучне розхитування ситуації навколо заводу ТОВ «Аскона-Південь» з виробництва будівельних матеріалів ТМ ANSERGLOB, що розташований у селі Довжик, і далі продовжує демонструвати всі ознаки замовності.

Очевидно, що політичний виборчий сезон набув хворобливого осіннього загострення, оскільки тільки в нездоровій уяві режисерів багатосерійної розіграної комедії могло вкластися спростовувати очевидне.

Черговий фарс псевдопредставників «занепокоєної громадськості», затіяний під час сесії Житомирської обласної ради з лозунгами про нібито знищений ліс під приводом розширення промислового виробництва, не отримав очікуваної уваги, тому після пустопорожнього галасу «шапіто» мусили згорнути. Щоправда, перед тим купка горлопанів попозувала, колективно сфотографувалася біля заблокованої трибуни і з почуттям виконаного обов’язку вшилася із зали, не напружуючись дочекатися розгляду такого «болючого» для них питання. А навіщо? За продовження ж не приплатили…

Відтак без відповіді, зате з аргументами «не полишати боротьби» і витворити черговий кульбіт на замовлення та скосити ще грошенят. Так само їм абсолютно байдуже до публічно спростованої поширеної ними інформації про нібито причетність «Аскони-Південь» до знищення лісів, забруднення довкілля і ще низки інших висунутих гріхів, якими вони вправно маніпулюють під дудку рейдерів. Про що замовляють, про те й заливають. Насправді ж таким псевдопатріотам абсолютно байдуже до думки та долі простих людей, яких вони нібито захищають з піною біля рота. Хто муляє їм око, виводячи з душевної рівноваги? Той, хто законно працює, дає легальну роботу та гарантує соціальний захист місцевим жителям, хто розбудовує сучасне екологічно чисте європейського рівня виробництво, впорядковує територію, допомагає людям. За своїми проплаченими пафосними балачками та гаслами мітингарі про справжні людські негаразди навіть не думають. Їм і на думку не спадає комусь реально зарадити.

Відео дня

Натомість для «Аскони-Південь» доброчинність є не просто ознакою соціально відповідального бізнесу, а життєвим кредо кожного працівника на великому виробництві. Добро не вимірюється грошима. Воно залежить від виховання, здатності співпереживати. Тож не високі нагороди за благодійність є найціннішими, а таких у «Аскони» за роки діяльності чимало, а саме – тепле та душевне спілкування з тими, до кого прийшов з відкритим серцем, добрим словом і, вже традиційно, – не з порожніми руками. А ще зігрівають численні листи вдячності від простих людей, котрим стали в нагоді у важкий період у житті. Днями ще один лист вдячності надійшов на адресу колективу «Аскони-Південь» від жителів села Довжик. Його підписали близько сотні селян. Люди різного віку, соціальних верств дякують підприємству. І за робочі місця з гідною зарплатнею, адже майже півтори сотні місцевих жителів мають можливість упевнено дивитися в завтрашній день, забезпечувати сім'ї. Дякують селяни й за можливість бути упевненими в безпеці виробництва завдяки дотриманню підприємством справді європейських стандартів.

Порядок, благоустрій прилеглої до заводу території створюють неймовірну атмосферу, затишок у сільській місцевості. Втім, підприємство вважає за обов’язок навести красу не тільки в себе, а й взяти участь у ремонті сільських під’їзних шляхів. Для безпечного в’їзду в село на перехресті встановили світлофор, відновили зовнішнє освітлення головної вулиці, облаштували для дітлахів ігровий майданчик.

У безпосередній близькості до підприємства розташований меморіал загиблим воїнам, над яким заводчани взяли шефство. А ще допомагають місцевій футбольній команді, дбають про здоровий спосіб життя молоді.

Глибока повага проявляється й до підопічних Житомирського геріатричного пансіонату, в тому числі завдяки покращенню умов їх перебування у цьому закладі. Будинку для одиноких літніх людей підприємство допомагало будівельними матеріалами. Про все це теплими словами вдячності відгукуються в листі жителі Довжика.

Прихожани місцевої церкви проникливо згадують безцінну допомогу підприємства у відновленні дзвіниці, а також збудовану поруч із підприємством капличку.

Жителі Довжика висловлюють сподівання на те, що бюджетоутворююче підприємство, яке, без сумніву, вважається їх цінним надбанням, в тому числі завдяки соціальній відповідальності цього головного інвестора громади, і надалі буде проявляти таку ж підвищену увагу до потреб місцевих жителів і працюватиме на благо територіальної громади, на нарощування її економічної спроможності та благополуччя місцевих жителів. Присутність поряд стабільно працюючого виробництва в наш непростий час додає захищеності та упевненості в тому, що інтереси, потреби та голос громади завжди будуть почутими.

Вікторія Суворова

 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам 10:40 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up