Міська рада має бути сервісною службою, а не місцем дерибану

Міська рада має бути сервісною службою, а не місцем дерибану

Місто має надавати мешканцям послуги та реагувати на потреби громади. Сучасна місцева влада має вирішувати досить буденні задачі та  проблеми, такі як: прибирання міста, функціонування громадського транспорту, водо- та теплопостачання, створення та підтримування міської інфраструктури (парки, сквери, зони відпочинку, дороги, тротуари) тощо.

 

У всьому цьому немає політики! Тому місцева влада має бути сервісною службою, а не місцем політичних «договорняків» та дерибанів. Дороги, тротуари, громадський транспорт, зони відпочинку, якість води в кранах житомирян та робота комунальних служб - усе це та багато іншого - послуги, за які кожен житомирянин сплачує гроші!

Міська рада, яка наразі нездатна якісно виконувати більшу частину своїх зобов’язань, замість задоволення потреб житомирян обслуговує інтереси невеликої групи місцевих підприємців та чиновників.

Влада, в основі якої лежить «решалово» та «дерибан», - це не робота в інтересах громади. Напевно і в інші роки в міській раді не усе було «прозоро» і було місце схемам, але те, що відбувається зараз, не відбувалося ніколи. Можливо хтось скаже, що я перебільшую, адже в місті дуже багато усього робиться. Але це є нічим іншим, як популізмом та «показухою».

Відео дня

Бюджет міста за останні три роки збільшився більше ніж у два рази, але житомиряни цього не відчули, якість життя людей не покращилася. Ремонт тротуарів у центрі міста не вирішує проблему доріг та тротуарів у всьому місті. Спостерігаючи за тим, як це відбувається, можна зробити висновки наскільки неефективними є місцеві «управлінці» та як вони піклуються про місто та його майбутнє.

Будівництво є дуже корупційною сферою діяльності навіть в тих країнах, де рівень корупції незначний. Що тоді говорити про Житомир, який посідає третє місце за рівнем корупції серед міст в Україні. Саме тому усі грандіозні будівельні проекти міської влади закінчилися повним провалом.

Індустріальний парк, аеропорт, тротуари, сквери, станція водних видів спорту, підвісний міст, ремонт мікрорайону Польової – жоден із цих об’єктів не завершений якісно.

Але схоже влада цим не сильно переймається, адже у міській раді планують нові грандіозні проекти.

Будівництво ЦНАПу за 21 млн бюджетних гривень в охоронній зоні пам’ятки архітектури національного значення та будівництво набережної, в яку планують «закопати» декілька десятків мільйонів гривень.

Мало житомирян замислюється над тим, що відбувається у місті і які процеси насправді приховують від людей. Даються великі обіцянки, про які забувають вже наступного дня, а купка людей з усіма можливими порушеннями законів та процедур протягують вигідні для себе та злочинні по відношенню до міста  рішення. Розподіляючи бюджет міста серед своїх фірм, місто втрачає власне майбутнє.

Будь-яка влада є тимчасовою, і ця не є виключенням. Питання лише в часі та в тому, чи зможуть житомиряни не повторити своїх помилок, повіривши в красиві картинки та пусті обіцянки.

Микола Череднік

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up