Депутати Зарічанської сільської ради проти розвитку місцевого бізнесу

Депутати Зарічанської сільської ради проти розвитку місцевого бізнесу

Вкотре місцевому підприємцю Роману Сіроватському відмовили у продажу земельної ділянки у Зарічанах, яка вже тривалий час знаходиться у нього в оренді і на якій він працює не перший рік, поповнюючи місцевий бюджет. 

Скандал довкола відмови розгорівся на сесії Зарічанської сільської ради. Підприємець Роман приходить вже на другу сесію дізнатися у депутатів, чому йому не дають дозволу на купівлю земельної ділянки у Зарічанах, на якій знаходиться його підприємство.

«Як виявляється, щоразу з’являються нові перепони і «вимагання» «ще одного папірця»., - говорить Роман, - Ви сказали: висновок комісії, ми надали рекомендації. Можете його зачитати висновок комісії, де вказані ці рекомендації? На минулу сільську раду ми подавали це прохання, ви сказали: потрібно почекати, буде комісія, після комісії, через два тижні буде збиратися сільська рада. Через два тижні нічого не відбулося і тільки зараз ви кажете, що були якісь рекомендації».

Підприємець вже підготував купу необхідних паперів та експертних оцінок, і цього разу навіть взяв із собою експерта,  який здійснював грошову оцінку земельної ділянки. Та депутати знову знайшли привід для відмови.

Відео дня

«В даному звіті про експертно-грошову оцінку відсутні всі будівлі, які знаходяться на даній території. В тому числі цех по виробництву, чому він відсутній, по якій причині? Можливо, як він тут буде. Рекомендації були, що ви виправили помилки і внесли дійсно сюди всі приміщення, які знаходяться на даній території», -  зазначив депутат Зарічанської сільської ради Віталій Сорока.  

Натомість, експерт Олександр Бондарчук, який здійснював оцінку земельної ділянки, пояснює: «Ми рахуємо вартість у комплексі, а потім віднімаємо вартість земельних поліпшень - це будівлі, споруди, площадки і виходить чиста вартість земельної ділянки. Говорити те, що не включені якісь будівлі, вони прямого відношення не мають до збільшення чи до зменшення вартості, розумієте. Там інший алгоритм підрахунку. Нормативна грошова оцінка даної земельної ділянки, на підставі останньої довідки - 1 млн. 08 тис. 611 грн. Даний ФОП Сіроватський платить орендну плату 30 тисяч з копійками в рік. Сума викупу, яку ми розрахували, якщо розбити на орендну плату, то людина лише через шість з половиною років вийде в нуль. Я думаю, що ця сума є обґрунтована».

В результаті годинної суперечки, депутати вирішили провести ще одну, державну землевпорядну експертизу, проте, не давши чіткої відповіді на прохання. Далі буде.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
14:40 Оприлюднено перелік хвороб хребта, які звільняють від мобілізації 14:20 З 27 квітня заморозки підуть геть та повернеться справжнє весняне тепло 14:00 Дотримуйтесь заходів протипожежної безпеки на Великдень 12:40 До 9 років позбавлення волі засудили бердичівлянина, який вбив чоловіка на зупинці Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 12:19 Медики відзначають незначне зростання захворюваності на грип і ГРВІ 12:00 Нічна пригода у Житомирі: у водійки зупиненого під час дії комендантської години авто виявили арбалет 11:40 Увага: зміни в маршруті № 23! 11:20 На Житомирщині розпочала роботу комісія ДСНС України, яка має здійснити контрольну перевірку стану організації заходів цивільного захисту в області 11:00 Житомирський музично-драматичний театр тимчасово йде у відпустку через брак фінансування 10:40 У Малині на пожежі загинула людина 10:22 Молодикам, які забили до смерті односельчанина на Чуднівщині, повідомили про підозру та обрали запобіжні заходи 10:00 Карколомна ДТП у Житомирі: на вулиці Параджанова кросовер зіткнувся з електроопорою 09:41 Втрати росіян: мінус 5 танків, 29 артсистем і 800 осіб 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 23 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 23 квітня: все про цей день, свята, традиції і погода у Житомирі 17:52 У Житомирі та області потрібні донори крові всіх груп з негативним резус-фактором 17:32 Оновлено штрафи за неявку до ТЦК 17:00 Помірно тепло і з дощами: погода найближчих днів 16:37 Бердичівлянин віддав шахраям більше пів мільйона гривень за неіснуюче авто
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up