З чого краще побудувати житло: вибираємо матеріал для стін омріяного будинку

З чого краще побудувати житло: вибираємо матеріал для стін омріяного будинку

Стіни забирають до чверті всіх витрат з будівництву житла. І якщо безтурботно поставитися до цього вибору, то можна зазнати серйозних витрат у майбутньому.

Врахуємо і розглянемо найважливіші критерії і чинники, які необхідно враховувати при виборі матеріалу для зведення стін будинку.

  1. Питання ціни. Витрати можуть бути знижені, якщо взяти для стін полегшений матеріал. Тоді не доведеться споруджувати потужний і дорогий фундамент.

  2. Теплоізоляція. Холодні стіни обійдуться взимку занадто дорого. Тому, перш ніж вибрати матеріал, потрібно зробити всі розрахунки, орієнтуючись на місцеві кліматичні умови. Домогтися потрібного ступеня теплоізоляції можна, вдавшись до допомоги утеплювачів. Якщо взяти матеріал з хорошими теплоізоляційними властивостями, то стіни немає потреби утеплювати, але все залежить від регіону забудови.

    <

    Відео дня
    /li>
  3. Інші затрати. Витрати часу і сил можна зменшити, якщо скласти стіни з великих блоків, а не з дрібноштучних матеріалів. Такі стіни зводяться в 3–4 рази швидше і легше. Найвища швидкість – при зведенні каркасних панельних стін.

  4. Наступні витрати на обробку. Сучасні гладкі й естетичні матеріали не вимагають додаткової обробки стін. На цьому можна заощадити.

Щоб визначитись, з чого краще будувати стіни будинку, розглянемо основні види відповідних будівельних матеріалів, визначимо їх характеристики, переваги та недоліки.

Традиційна цегла

Цегляний будинок здатний простояти 100-150 років. Він прекрасно переживе і дощі з ураганами і градом, і сильні морози, і посушливу спеку. Кладуть стіни з цегли зі стародавніх часів, тому технологія їх зведення відпрацьована до дрібниць. Відповідно і хорошого майстра знайти легко.

Керамічна або силікатна цегла

Керамічна цегла має червоний колір. Зроблений він з обпаленої глини, тому дуже міцний і високоекологічний. Такий матеріал не боїться холоднечі і не пропускає воду. Глина буває повнотілою (не більше 13% порожнеч) і порожнистою (до 49% порожнеч). Форма отворів у цеглі може бути круглою, квадратною, овальною, із розташуванням по горизонталі або вертикалі. Зі збільшенням їх кількості теплоізоляційні властивості поліпшуються.

Силікатна цегла має білий колір. Її основні компоненти – вапно, пісок і дещиця добавок. Цей вид цегли також випускають як суцільним, так і з порожнинами всередині. Останній більш легкий, а стіни з нього набагато тепліші (адже повітря – відмінний теплоізолятор). Зате суцільна силікатна цегла може побалувати забудовника різноманіттям кольорів. Для міцності цегли неважливо, повнотіла вона або з порожнинами всередині.

Рядова і лицьова цегла, її призначення

Обидва види цегли бувають різного призначення.

Рядову цеглу називають ще будівельною – її використовують для внутрішньої кладки стін. Невеликі тріщинки на ній не вважаються браком. Не біда, якщо кути або ребра трохи відбиті, є насічки по кутах. Лицьова (облицювальна) цегла повинна мати бездоганний зовнішній вигляд, не мати сколів або інших дефектів.

Керамічний блок – міцний і сучасний матеріал

В Європі, вирішуючи, з якого матеріалу будувати будинок, часто вибирають керамоблок. Він екологічний (складається з обпаленої суміші глини з дерев’яною тирсою), а будувати з нього можна дешево і швидко. Такий будинок простоїть не менш 150 років, причому його можна зробити багатоповерховим (запас міцності це дозволяє). З боків поверхня керамоблока рифлена, а всередині – пори. Стикуються окремі елементи за допомогою з’єднання паз-гребінь.

Газобетонні блоки – матеріал для теплих стін

Зовні газобетонні блоки виглядають гірше, ніж керамоблок, зате вони чудово тримають тепло. Стіни з газобетону товщиною 30-40 см, побудовані в один шар, володіють такими ж характеристиками, як і багатошарові, зроблені з цегли або керамоблоків. При цьому в приміщенні тримається досить комфортний мікроклімат, оскільки газобетон ефективно протистоїть коливанням температури і вологості. Цей матеріал не буде гнити і псуватися від часу, адже він має необмежений термін експлуатації. А за теплоізоляцією він втричі кращий, ніж цегла. Це заслуга повітряних пор, які знаходяться всередині.

 

 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище 10:20 У Житомирі проходить кінофорум спілки молодих кінокритиків України 10:00 Замість біткоїнів - спустошення гаманця: у Бердичеві поліцейські розслідують шахрайство
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up