Як заробити на кризі?

Як заробити на кризі?

Криза! Коронавірус! Карантин! Без паніки! Я допоможу вам пройти цей шлях.

Спад світової економіки, фінансова криза і дешева гривня. Те, що у минулому році чекали аналітики, – тепер, мабуть, реальність! Реальність, до якої більшість українців не готові. Питання – чому? Страх дивитися правді в очі? Адже краще надягнути рожеві окуляри і спокійно плисти за течією з гаслом «що буде, те буде». Чи відсутність бажання підвестися з дивану та стати на шлях становлення фінансово грамотної особистості?

Уявіть, що ви розумієте все, про що розказують у новинах. Можете зробити висновки, купити або продати необхідні активи і заробити навіть у кризу. Подобається? Тоді читайте далі.

Звичайно, коронавірус і карантини для світової економіки небезпечні не тільки самі по собі. Багато економістів більше побоюються, що все це спровокує ланцюгову реакцію. Світ сьогодні і так потопає в боргах, величина яких вже зашкалює. Криза мала рано чи пізно настати. Пандемія стала спусковим механізмом. Коронавірус – це не причина, це поштовх.

Відео дня

Китай вже пожинає свої плоди. Промислове виробництво впало на 13,5% (попередній показник + 6,9%), і така тенденція очікується по всьому світу. Центральні банки починають знижувати процентні ставки та запускати процедуру кількісного пом'якшення. Днями ФРС США екстрено понизила процентну ставку до 0-0,25%. Передбачається значне погіршення економічної ситуації в світі.

Україна не зможе бути осторонь світової кризи. Курс національної валюти вже стрімко падає. Інвестори-нерезиденти починають виводити гроші з українських облігацій внутрішньої державної позики і фіксувати результати в доларах. Таким чином вони створюють попит на валюту, що призводить до знецінення гривні. Експортери також реагують на ситуацію і стримують продаж валюти, тому що з кожним днем можуть продати її дорожче. А імпортери, навпаки, збільшують об’єми купівлі валюти, призводячи до росту курсу долара. За тиждень гривня знецінилась на 10%, а з нею і ваші заощадження у національній валюті.  

Що ж робити нам, пересічнім українцям, в умовах нестабільності? 

По-перше, не панікувати. Так ми лише програємо. По-друге, як казав Уїнстон Черчіль, будь-яка криза – це нові можливості, можливості для вигідного інвестування власних коштів з метою примноження. Але, на жаль, незважаючи на це, багато хто вважає за краще перечекати кризу, а вже після, коли все стабілізується, шукати можливості для інвестування. Таке рішення має кілька негативних моментів:

• ніхто не знає напевно, коли закінчиться економічна криза, так можна прочекати все своє життя;

• у сучасній економіці одна криза плавно перетікає в іншу, що змушує відкладати питання інвестування на невизначений час;

• вирішуючи почекати стабільності в економіці, людина втрачає свій шанс сьогодні на безтурботне життя.

Найбільш свідомі з нас все ж шукають можливості для покращення свого фінансового становища, щоб ніяка криза не змогла стати на заваді благополуччя. 

Запрошуємл всіх свідомих громадян об’єднатися. Записуйтесь на зустріч «Антикриза», де ви дізнаєтесь: як розуміти економічні новини, примножувати власний капітал в період нестабільності та захистити свій бюджет від форс-мажорних обставин на ринку.

Зустріч проходитиме за адресою: м. Житомир, вул. Рильського, 9. 

Враховуючи умови карантину, також буде проведено онлайн-вебінар.

Можна записатися на зустріч/вебінар: (098) 314 01 00, [email protected]

Ніна Баранова, фінансовий консультант

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам 10:40 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up