Як усунути біль при гострому нападі подагри (Новини компаній)

Як усунути біль при гострому нападі подагри (Новини компаній)

Подагра – досить неприємне захворювання, що супроводжується больовим нападом. Пов'язано воно з порушенням обмінних процесів і, як наслідок, збільшенням кількості сечової кислоти в організмі, що кристалізується та накопичується в тканинах.

Захворювання проявляється гострим, нерідко дуже сильним болем, який зазвичай усувають за допомогою знеболювальних засобів. Хороший ефект забезпечують і протизапальні препарати, що продаються у всіх аптеках, у тому числі й у АДД, без рецептів.

aRoWa4kLvwibCKe5KJbXqJyT_GlK4RRDImHdSpggEii2hRQuU4rl_snBzDonvyzy8ubD8zPw7o8kuS4CaCrurmsfEP0b8GLHKSk8s3eUiXqKU8ySHRnJyxtYCjIN7TCSioEHD6eiDHORda2GE3ckuX8

Вперше інформація про захворювання з'явилася ще за часів Гіппократа. В основному подагра характерна для людей віком від 40 до 50 років. Зараз виділяють два типи хвороби:

  • подагричний артрит;
  • тофуси – вузли, що утворилися в м'яких тканинах з кристалів сечової кислоти.

Фактори виникнення

Головним чинником розвитку патології виступає підвищення в організмі кількості уратів. Найчастіше захворювання виникає у двох випадках.

  1. Вироблення сечової кислоти збільшується, і нирки не в змозі переробити велику кількість рідини.
  2. Ожиріння. При надмірній вазі спостерігається безліч проблем зі здоров'ям. В цьому випадку людина не замислюється, що саме вживати в їжу. В результаті організм, зокрема нирки, не в змозі переробити все, що до нього надходить.

У деяких ситуаціях розвиток подагри спровокований безпосередньо патологією нирок. У цій ситуації урати відкладаються у місцях із недостатнім кровопостачанням. Найчастіше це сухожилля, суглоби та хрящі. Поява нової проблеми у вигляді подагри здатна суттєво погіршити функціонування нирок.

Стати опосередкованою причиною можуть й інші фактори:

  • спадкова схильність;
  • жирна їжа;
  • споживання бобових;
  • надмірне вживання кави;
  • зловживання алкогольними напоями;
  • вживання дуже великої кількості червоного м'яса;
  • надмірна вага (ожиріння);
  • гіподинамія;
  • наявність вродженої чи набутої патології нирок чи печінки;
  • вживання невеликої кількості рідини.

Симптоматика

На початковій стадії захворювання протікає безсимптомно. Після цього з'являються суглобові болі переважно вночі. Поступово в ділянці суглобу з'являється почервоніння та набряк. Найчастіше спочатку уражається великий палець ноги. У денний час больові відчуття не настільки сильні. Зазвичай напад триває протягом тижня, після чого настає ремісія. Тривалість ремісії різна – від 3 місяців до 20 років.

Що робити

Подагра – одне із захворювань, яке повністю вилікувати на сьогоднішній день не можна. Але є цілком ефективні методи, що дозволяють призупинити розвиток захворювання.

Насамперед необхідно дотримуватися дієти та дотримуватися нормального режиму дня. У період загострення під час нападу призначаються медикаментозні препарати, зокрема знеболювальні, які можна купити в аптеці, в тому числі і в Аптеці Доброго Дня за доступною ціною.

 

Коментарі

keyboard_arrow_up