Як схуднути після новорічних свят: дієві поради

Як схуднути після новорічних свят: дієві поради

Новорічні свята залишили після себе декілька зайвих кілограмів, тьмяну і зневоднену шкіру, а також зовсім збитий режим дня. Як повернутися у фізичну форму – читайте в матеріалі.

Ідеальний варіант після свят – 4-разове харчування: сніданок, обід, вечеря і один з будь-яких перекусів. Вечеряти слід не пізніше ніж за 2 години до сну.

Триденна дієта після новорічно-різдвяних святкувань: меню

  • За півгодини до сніданку: склянка теплої води з двома столовими ложками лимонного соку для стимуляції процесу обміну.

    <

    Відео дня
    /li>
  • Сніданок: знежирений йогурт, фрукти.

  • Полуденок: морквяно-яблучний коктейль. Просто пропустіть одне яблуко і дві невеликих моркви через соковижималку.

  • Обід: овочевий салат, заправлений оливковою олією без використання солі і спецій.

  • Вечеря: нежирне м'ясо або риба, запечені в духовці, в якості гарніру – тушковані овочі.

Заборонена їжа

Які продукти слід прибрати з меню?

  • алкоголь;

  • фастфуд;

  • вироби з білого борошна;

  • смажені страви;

  • жирну їжу, включаючи масло;

  • майонез та інші подібні соуси;

  • цукор і вироби з нього.

Фітотерапія як спосіб відновлення організму

Одна з головних умов позбавлення від недуг – це своєчасне очищення організму від токсинів, які з часом отруюють організм та призводять до порушення обміну речовин.

«Для вирішення проблеми переїдання на свята підходить фітотерапія. Саме цими принципами користується наша компанія «Скарбниця здоров’я», адже ми надаємо перевагу виключно здоровому харчуванню і застосуванню засобів лише рослинного походження. Наша мета – донести до кожного жителя України, що здоров’я – одне, тому потрібно його берегти. Організм потрібно підтримати, якщо він поніс певні зашлакування, навантаження. Внаслідок цього ми б радили провести очищення організму. Для того, щоб це зробити, потрібно звернути увагу на органи травлення. Ми не можемо чистити кишківник, не звернувши увагу на травну систему загалом. Тому варто комплексно підходити до питання очищення організму. Досягти гарної та позитивної динаміки складно. Наполегливо рекомендую провести очищення печінки, налагодити роботу підшлункової залози, а потім переходити до чистки кишківника. Раджу використовувати овес і зерно, а також висівки вівса. Тут на допомогу прийдуть і корнеплоди буряку, коріння стальнику та трава сени. Людина здатна до самовідновлення та самоочищення, але організм треба підтримати у цьому складному процесі. Ми б радили застосовувати фітопрепарати, які готують зі свіжозібраних рослин», – розповідає завідуюча мережі фітоаптек «Скарбниця здоров'я» Ольга Маєвська.

Лягайте спати вчасно

Під час свят ви часто могли лягати спати під ранок і ще й після випитого алкоголю. Протягом дня ви неминуче почували себе стомленим. До того ж неякісний сон не найкращим чином також позначається на фігурі.

Коли ми спимо, організм виробляє гормон кортізол, який протистоїть інсуліну і нормалізує обмін речовин. Саме тому, повернувшись у робочий графік, важливо насамперед нормалізувати режим сну. Лягайте щодня не пізніше 22:30 та спіть по 7-8 годин.

Відновіть водний баланс

У день необхідно випивати 1,5-2 літра рідини, і це вже далеко ні для кого не новина. 50% рідини повинна складати чиста негазована вода, а інші 50% – неконцентровані чаї та відвари, наприклад, з шипшини або ромашки. З їх допомогою можна влаштувати легку детоксикацію організму.

Аутофагія та спорт

Аутофагія (пер. «самопоїдання») – безпечний спосіб розвантаження організму. Це процес, коли клітини в організмі частково «поїдають» себе, а залишаються лише здорові та регенеровані. При аутофагії потрібно харчуватись лише до обіду, і тоді до наступного ранку організм буде в стані голодування. За рахунок цього йде розвантаження, а також очищення організму. Даний спосіб розвантаження підходить усім без виключення.

Тримайте порцію корисних спортивних порад від засновниці та тренера студії «Clubnika fitness» Анни Чернишової:

  1. Найкращий спосіб, як схуднути після Нового року, – заняття спортом. Людина має обов’язково більше рухатись, за день потрібно зробити понад 10 тис. кроків. Якщо весь перший тиждень січня вашим улюбленим видом спорту була прогулянка до холодильника і назад, починайте вводити фізичне навантаження поступово. Після роботи трохи прогуляйтеся, сходіть з друзями на ковзанку.

  2. Якщо ви хочете почати займатись спортом, не потрібно відразу переходити до тяжких фізичних навантажень, адже для організму це буде великим стресом. Розпочніть, наприклад, з пілатесу або розтяжки. І вже з кожним тренуванням збільшуйте навантаження або його тривалість. Таким чином ви поступово підготуєте організм до звичайних спортивних тренувань.

  3. Краще всього почати з 2-3 тренувань на тиждень, адже наш організм худне не тоді, коли ми займаємось спортом, а тоді, коли він відпочиває, витрачає сили на відновлення. Для того, щоб пішов процес схуднення, після тренування треба дати час, аби організм відпочив. Пам’ятайте, перерва між тренуваннями повинна бути 24-72 години. Кожного разу потрібно змінювати навантаження: від кардіо- до силового тренування та розтяжки.

Набір ваги у період новорічних свят на практиці складає близько 3-4 кілограмів. Активний відпочинок на свіжому повітрі, спорт, відмова від вживання калорійних продуктів та позитивний настрій – запорука здоров’я та прекрасного самопочуття!

Анастасія Ліберман

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
14:13 Малинський відділ УДМС у Житомирській області змінив адресу 13:03 Робота є: 14 підприємств Житомирщини шукають верстатників 12:20 Податківці Житомирщини розповіли, хто звільняється від сплати мінімального податкового зобов`язання 11:09 Пухнастики шукають господарів: оголошення станом на 20 квітня Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 09:51 Сьогодні у Романівській громаді відбудеться благодійний мотопробіг 09:00 Температурні гойдалки і заморозки у повітрі - прогноз погоди на сьогодні 17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up