Як правильно вибрати сонцезахисний крем

Як правильно вибрати сонцезахисний крем

Житомиряни люблять засмагати, адже сонце надає шкірі привабливого золотистого або навіть бронзового відтінку. Більш того, під час прямої дії ультрафіолету організм людини виробляє дуже важливий для організму та необхідний для нормального розвитку вітамін Д. Проте не слід відмовлятись від захисних засобів, адже УФ-випромінювання дуже шкідливе. Вчені вже довели, що шкіра, яка постійно витримує його вплив, передчасно старіє. На ній раніше з’являються зморшки та пігментні плями, вона робиться сухою, виглядає непривабливо.

Сучасні виробники пропонують сонцезахисну косметику в широкому асортименті, але не всі постійно користуються нею. Одні бояться відчуття зайвої жирності чи обтяження шкіри, інших лякають ймовірні алергічні реакції. Але сьогодні б’юті-ринок розвинувся настільки, що на ньому з’явилося дуже багато зручних у нанесенні та приємних засобів, які майже не відчуваються на шкірі. Це не лише креми, а й спреї, також існують спеціальні сонцезахисна олійка, молочко.

Особливості сонцезахисної косметики

Креми та інші засоби з УФ-захистом необхідні, аби вберегти шкіру від шкідливого сонячного випромінювання. Перш ніж купувати той чи інший варіант, варто враховувати індивідуальні потреби. Сонцезахисний крем відрізняється за інтенсивністю захисту. Найсильніший потрібен людям зі світлою шкірою та волоссям. Блондини найбільше та найчастіше страждають від ультрафіолету та більш схильні до сонячних опіків, ніж русяві або брюнети.

Відео дня

Важливий момент, на який слід звернути увагу перед тим, як купувати крем, – рівень SPF конкретного засобу. Це індикатор, що визначає рівень чи інтенсивність захисту від сонячних променів або кількість ультрафіолету, яка блокується кремом (такий самий параметр зазначається на олійці, молочці, тональній основі та інших косметичних засобах). Чим вищим є значення SPF, тим ефективніший крем. Наприклад, світловолосим та світлошкірим потрібна максимальна цифра, від 50 і більше. Такі косметичні засоби блокують до 99 % сонячного випромінювання.

Має значення також і тип шкіри. Якщо вона жирна, знадобиться крем, що має легку текстуру та матуючий ефект. Для сухої шкіри потрібен косметичний засіб, який не лише захистить від сильного сонця, а й добре зволожуватиме покрови. Особливо ретельно слід обирати власницям чутливої шкіри. Необхідно враховувати ці особливості, аби уникнути подразнення та будь-яких інших проблем.

Як правильно користуватися

Сонцезахисна косметика буде ефективною, якщо використовувати її за правилами. Є декілька важливих вимог:

  • наносити крем треба за пів години до виходу на вулицю. Цього часу достатньо, щоб активні компоненти почали діяти;
  • наносити засіб треба дуже ретельно, обробляючи усі відкриті ділянки шкіри. Пропускати їх не можна, адже незахищені місця відразу потрапляють «під удар»;
  • наносити крем на обличчя потрібно кожні 2–3 години. За цей час дія активних компонентів стає слабшою.

Обробляти треба й ті ділянки, про які ми зазвичай забуваємо, – шкіру за вухами, на лінії росту волосся.

Коментарі (3)
  • Алина Соболева

    Я перевіряю компоненти кожного косметичного засобу сервісом Safety Makeup https://safetymakeup.com.ua/ , дуже мені це допомагає обирати безпечну та корисну косметику для себе. Ви можете просто скопіювати склад крему та ввести на сервісі у вікно, після обробки даних отримаєте звіт. Це швидко та безкоштовно.

  • Ksu Oveksandrenko

    А як підібрати безпечний крем?
  • Читач44

    Так, сонцезахист - це дуже важливо. Хоч літом, хоч взимку. Це перше, що вам порадить будь-який косметолог для захисту шкіри. Особливо я віддаю перевагу косметиці Zo Skin Obagi. Про неї добре написали у статті http://readonline.com.ua/items/60171-osobennosti-i-preimushhestva-kosmetiki-zein-obagi/

keyboard_arrow_up