Як правильно обрати меблі для спальні: поради фахівців

Як правильно обрати меблі для спальні: поради фахівців

Спальня – це таке місце, куди зазвичай не запрошують гостей. Цю кімнату можна назвати «інтимною», адже саме тут людина стає сама собою, скидаючи з себе всі маски і турботи.

 

Спальня повинна бути такою, щоб людина могла розслабитися, відпочити і забути про всі проблеми. У цій статті ми розповімо Вам, як правильно обрати меблі у спальню.

Трохи про саму спальню

Пастельні тони, неяскраве світло, м’які лінії краще підійдуть для цієї кімнати. Навіть якщо інтер’єр квартири виконаний в стилі хай-тек, спальня не повинна обов’язково йому відповідати (адже гості туди навряд чи потраплять, а значить, справляти враження «ахової» обстановки не потрібно).

Відео дня

Прагнення зробити спальне місце максимально зручним властиво людині з давніх часів. Ще в Давньому Китаї були сконструйовані ліжка з системою водяного обігріву, а в Німеччині колись не могли піднятися на збиті перини без допомоги сходів. Зараз можна знайти ліжко на будь-який, навіть найвимогливіший смак: з поворотними і фіксуючими пристроями, матрацами, що підігріваються і вбудованими стереосистемами. Матеріали, з яких виконані сучасні ліжка, також представлені «в достатку»: від масивів з благородних порід дерева до екзотичного ротанга.

Зараз вже не можна дізнатися, якою була обстановка спальні в стародавньому Шумері, а саме там вперше з’явилася ідея виділити для сну окрему кімнату. Зате сьогодні в будь-якому салоні меблів можна придбати як ліжко окремо, так і повністю ліжкову групу (ліжко, комод, тумбочку, або ж повноцінний гарнітур для спальні:ліжкова група, шафа, дзеркало, туалетний столик).

Тож як обрати меблі для спальні?

Найпростіше – придбати відразу спальний гарнітур, адже згодом не потрібно буде «ламати голову», підбираючи меблі в єдиному стилі. Але в цьому випадку доведеться заплатити досить значну суму, а це, на жаль, не завжди зручно.

Деякі салони меблів з розумінням ставляться до таких ситуацій і дозволяють купувати меблі з гарнітурів окремо. Це набагато зручніше, адже, якщо спальня невелика, замість традиційної шафи необхідна шафа-купе, яка допоможе заощадити місце. До того ж, можна підібрати шафу-купе зі дзеркальними дверцятами, які візуально збільшать розміри кімнати.

Якщо спальня велика, то можна відгородити частину приміщення розсувними дверима і отримати чудову гардеробну.

Замість класичних шаф, тумбочок і комодів можна встановити в спальні багатофункціональну конструкцію, яка буде розташовуватися на різних рівнях по периметру стін.

Дизайн і матеріали меблів для спальні

Дизайнери виділяють спинку ліжка як деталь, яка визначає стиль інтер’єру в спальні. Масивна, різьблена спинка з дерева «зажадає» інших відповідних елементів класичного стилю. Ліжко з легкою спинкою буде відповідати стилю «модерн», а східний стиль доповниться низьким ліжком взагалі без спинки, щоб створювалося враження, що матрац лише трохи піднятий над підлогою.

Матеріали, що використовуються для виробництва спальних гарнітурів, як різноманітні, так і традиційні. Найдорожчі спальні – з масиву дерева або частково шпонованого масиву, дешевші – з меблевих плит (ДСП, ДВП, МДФ).

У виробників меблів різних країн різні уподобання у виборі матеріалів для виготовлення меблів. Іспанія та Італія воліють бачити горіх і вишню, Німеччина – бук або клен, білоруси – дуб.

При виборі меблів потрібно пам’ятати, що в маленьку спальню краще купити гарнітур зі скромним декором, тому що надто помітні меблі для спальної кімнати оптично ще сильніше зменшать приміщення.

Меблі на замовлення

Компанія ««FRESH designe» пропонує професійні послуги виготовлення меблів на замовлення для Вашого дому. «Якщо у клієнтів є власні ідеї щодо того, як мають виглядати їхні меблі, то можна придбати меблі на замовлення. У нашій компанії підхід до кожного приміщення індивідуальний», – розповів генеральний директор Іван Комінарець.

Також придбати та замовити меблі можна у магазині компанії «ІНТЕРДИЗАЙН».

«У нас є спальні як сучасного стилю, так і класичного. Якщо Ви зайдете до нашого магазину,то зможете побачити новинку 2017 року: дубова спальня «Прайм». Вона виготовлена з натурального дерева у сучасному дизайні. Прямі лінії та плавні вигини. Приємна текстура дерева, аромат і енергетика припадуть до душі людям впевненим і заможним. Виконана спальня «Прайм» з масиву дуба, зверху покрита лаком», – розповіла арт-директор компанії «Інтердизайн» Людмила Бойко.

Також Людмила Миколаївна додала, що їхня компанія виготовляє меблі на замовлення. «Ми займаємось безпосередньо ще і дизайном інтер’єру. У нас є безкоштовна послуга: наші дизайнери можуть підібрати моделі відповідно до вже існуючого інтер’єру. У відповідній програмі створюється проект і декілька варіантів, які ми можемо запропонувати клієнту», – зазначила Арт-директор компанії «Інтердизайн».

Якщо ж коштів на нові меблі немає, то завжди можна відремонтувати старі

Для фарбування меблів необхідно підібрати лакофарбові матеріали: лак, емаль, фарбу для меблів. За словами керівника фірмового салону «Sniezka» Суса Івана Володимировича, для фарбування меблів ідеально підійде акрилова водорозчина емаль для дерева і металу. «Цей виріб сертифікований на екологічність та безпечність. Це така емаль, яку можна використовувати навіть на дитячих речах. Вона легко наноситься і стійка до впливу атмосферних факторів. Швидко висихає, має гарну адгезію з основою і покривну здатність, має підвищенну стійкість покриття та не жовтіє з плином часу», – розповів Іван Володимирович.

Можна придбати повний спальний гарнітур вподобаного дизайну або елементи меблів окремо. При будь-якому варіанті меблі мають поєднуватися між собою. Головне – створити особисто для себе зручну обстановку, щоб відпочинок був приємним і спокійним. Яке б рішення не було прийняте покупцем, зараз доступно підібрати будь-яку комплектацію.

 

Коментарі (2)
  • Ясавєєв Шаміль

    Облагораживать пляжи-это прекрасная идея для людей и для города. отдыхал я как-то на пляже и довелось лежать вот на таком варианте шезлонга из ротанга https://ukrcomfort.com.ua/product_4484.html, было очень классное ощущение, как в домике-очень уютно и матрас, сделал своё дело) Уснул) Поэтому хотелось бы купить шезлонг подобной модели. Цель есть для покупки шезлонга на лето!

  • Ясавєєв Шаміль

    Действительно лучше сделать мебель своими руками или отремонтировать имеющиеся дома варианты. А то зашёл сюда посмотреть мебель из искусственного ротанга и обалдел от цен https://ukrcomfort.com.ua/product_4973.html. Шезлонг стоит почти 100 тыс.грн.!!Можно пол мира мебелью из поддонов снабдить)) Хотя, думаю есть люди, которые спокойно могут себе позволить такую мебель и не парится)

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище 10:20 У Житомирі проходить кінофорум спілки молодих кінокритиків України 10:00 Замість біткоїнів - спустошення гаманця: у Бердичеві поліцейські розслідують шахрайство
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up